Доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията.

...
Доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията.
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: В пандемията политиката взе превес над здравните аргументи

" Доста време има ясно безредно говорене по тематиката с епидемията. Хората основателно имат терзания дали това, което съставлява обстановката от здравна позиция, е това, което се споделя . Управлението, което и да е то, би трябвало да каже ясно на хората за какво би трябвало да се имунизират. Хаотичното говорене основава единствено проблеми ". 

Това разяснява пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, някогашен вицепремиер и министър на образованието. Според него липсва прогнозиране на дейностите за справяне с пандемията

" Липсва и подчиненост на обществените действия, които могат да бъдат наранени от ограниченията. В момента няма разлика в метода, по който вървиш на казино или на дискотека, и метода, по който вървиш в университета . Едно държавно управление би трябвало да направи такава подчиненост - първо затваряш това, което няма огромно обществено значение. Училищата и градският превоз се затварят последни ". 

В предаването " 12+3 " проф. Вълчев добави: 

" Политизирането на тематиката прави извънредно неприятно усещане. Политиката взе превес над здравните причини ... Неяснотата в рецесията води до радикални настроения. Това е рецесия, която ще преживеем ". 

Той изрази мнение по тематиката за идните избори. По думите му  няма ясни визии за бъдещето на България, а в президентската конкуренция липсва същински спор

Интервюто с проф. Даниел Вълчев можете да чуете в звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР