Доста от нас в ежедневието често се поддадаваме на изкушения,

...
Доста от нас в ежедневието често се поддадаваме на изкушения,
Коментари Харесай

Основни грешки, заради които качваме килограми

Доста от нас в всекидневието постоянно се поддадаваме на изкушения, като да пропуснем подготовка, да хапнем нещо сладко, да забравим за диетата и да не се движим задоволително. Често дребните неточности, които вършим и нездравословните привички са причина за сложното намаляване.

Грешни храни

Понякога се стремим да одобряваме нискомаслените артикули, мислейки си, че по този начин ще отслабнем, само че освен това решение мазнините нормално се заменят със съставки от групата на въглехидратите с невисок гликемичен показател. Когато организмът ги одобри, е допустимо повишаване на кръвната захар, а с това нараства и възприятието за апетит. Препечената филийка заран също не е толкоз безобидна, изключително в случай че е направена от бял самун, тъй като за разлика от пълнозърнестия, той е по-беден на фибри. Същото важи и за крем супите, които поради сметаната в тях могат да доведат до по-висок холестерол и до повече килограми.
свързани новини10533на 22.01.202120154на 01.04.2018
Сутрешни привички

В забързаната заран закуската постоянно остава на назад във времето и даже е пропускана, а колкото по-добре се нахраните тогава, толкоз повече сила ще имате денем и толкоз по-малко калории ще би трябвало да приемате на идващите съществени хранения.

Мързеливи решения

Все по-често се случва да избираме по-лесното и мързеливо решение пред практичното и здравословното. Например, вместо да качите 2 етажа по стълбите, избирате да се придвижите с асансьора. Истината е, че качването по стълби гори 2 пъти повече калории.

Бъркане на сигнали

Страшно доста хора бъркат сигнала на тялото за жадност с този на апетит. Вместо да посягате към някаква закуска, първо изпийте една чаша вода и в случай че след нея коремът ви продължава да се обажда, тогава опитвайте с нещо малко за ядене. Това ще помогне и за вашата хидратация.

Хапване на крайник

Хапването на крайник е доста нездравословно за метаболизма, а бързото хранене води и до напълняване. На стомаха са му нужни най-малко 20 минути, с цел да осведоми мозъка, че към този момент е утолен. Когато хапваме бързо, губим визия за количеството храна, която сме погълнали.

Работа до късно

Работа до късните часове на нощта може да докара до напълняване. Причината е, че лишавате тялото си от нужната отмора, отнемате от силата му и то се преуморява, по тази причина търси способи да се ресурси с нови сили.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР