Доста неясноти явно ще съпътстват последното дело срещу знаковата фигура

...
Доста неясноти явно ще съпътстват последното дело срещу знаковата фигура
Коментари Харесай

Свобода за боса на Италианската махала? Дрогата в нарколабораторията на Дебелия се стопи до 10 хапчета екстази

Доста неясноти очевидно ще съпътстват последното дело против знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Пламен Ангелов, по прякор Дебелия. 39-годишният мъж беше оставен преди минути зад решетките от Харманлийския областен съд, откакто в събота беше задържан при спецакция в къщата на майка му в с. Черна могила, написа " Флагман ".

Първоначално от полицията оповестиха публично, че са разрушили сериозна нарколаборатория за подготвяне на синтетична дрога. При акцията ченгетата иззели 500 гр бяло вещество на кристали, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин, 10 хапчета с лого от същото вещество, 10 л жълтеникава течност, 10-литрова бутилка с безцветна течност с остра миризма, туба с 1 л солна киселина, буркан с надпис „ натриева основа “ с бяло люспесто вещество и две електронни везни. Освен Дебелия, в ареста с обвинявания за владеене на дрога се оказаха още Даниел Дюшюнев, 29-годишна бургазлийка и 26-годишна хасковлийка.

Днес в съда обаче дрогата се стопи единствено до 10 хапчета екстази, а двете млади дами се оказаха просто свидетелки, които не знаят нищо , написа Флагман.бг . Именно по тази причина обвиняването е само за владеене, а не за разпространение на опиати. По първия текст Ангелов може да получи от 1 до 6 години затвор. Това обаче е дребната неволя за Дебелия. Ако бъде приет за отговорен, той ще лежи още 2 години и 8 месеца поради кумулацията на 3 условни присъди за наркоразпространение, която вкара в историята.

По случая са назначени експертизи, които би трябвало да открият какво тъкмо са разкрили служителите на реда в селската къща. Ако въпреки всичко мнението на експертите потвърди съществуването на съществени количества метамфетамин, то тогава Дебелия ще влезе „ на топло” за много дълго време.

Районните магистрати в Харманли оповестиха, че оставят Ангелов и Дюшюнев, защото по време на ареста и двамата са с условни присъди. Пламен Дебелия е роден в Харманли, само че последните 20 години живее непрекъснато в Бургас. През 1997 година той взе участие в злополука, при която починаха трима младежи от Харманли, оповестяват сътрудниците от sakarnews.info .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР