Божидар Димитров от Четвърто районно управление на полицията в

...
</TD
> Божидар Димитров от Четвърто районно управление на полицията в
Коментари Харесай

Хотелиер от Пловдив: Това е тормоз от 15 години

Божидар Димитров от Четвърто районно ръководство на полицията в Пловдив ще бъде докаран наложително в правосъдната зала, с цел да даде показания по делото против хотелиера Борис Христов, предава Plovdiv24.bg .

Полицаят е включен в листата със очевидци и прокурорът по делото държи да бъде разпитан. Димитров е призоваван няколко пъти, само че до момента не се е явявал в правосъдната зала. На предишно съвещание съдията му наложи парична санкция в размер на 400 лв.. Въпреки това, което стана причина за ново отсрочване на делото. Следващото съвещание е планувано за 9 юли от 11 ч. и тогава Божидар Димитров ще бъде докаран с белезници под стража.

Според подсъдимия, очевидно очевидецът няма какво да каже, защото не е участвал на разправията и е бил извикан по-късно. Самият Христов счита да опише пред съда своята версия за случилото се най-после, откакто бъдат изслушани всички.

" Повече от ясно е защо става въпрос. Това е тормоз от 15 години поради тази преграда. Имам 15 карти за достъп до Стария град, само че имаме сделка с общината да оставя две на бариерата и, който каже, че идва в хотел " Борис палас ", да го пускат, а не аз да отивам на място и да се изяснявам персонално. Това е някакво дежа вю. Преди години един ми викаше: " `Къв си ти бе, оу? Кой си ти бе, оу? Знаеш ли, че кметът е притежател на всички улици в Стария град? " и млъкна като желаех кметът да покаже нотариалния акт, че има улиците " - описа хотелиерът.

Припомняме, че Борис Христов е упрекнат в това, че на 16.03.2023 година в Пловдив е предизвикал на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско дружество " Общинска защита “ – Пловдив, при и във връзка осъществяване на службата му лека телесна щета, изразяваща се в травма на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болежка и страдалчество без разстройство на здравето – закононарушение по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от Наказателен кодекс. 

Второто обвиняване е за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил пострадалия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо обратно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват " Старинен Пловдив “, като е използвал за това мощ – закононарушение по чл.143 ал.1 от Наказателен кодекс.

Христов съобщи, че обвиняването против него е съшито с бели конци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР