Доскоро френският актьор Жерар Депардийо се смяташе за един от

...
Доскоро френският актьор Жерар Депардийо се смяташе за един от
Коментари Харесай

Кремъл заплаши да отнеме паспорта на Депардийо, обвинил Путин в лудост заради Украйна

Доскоро френският артист Жерар Депардийо се смяташе за един от най-големите западни културни " титли " на Владимир Путин. 

Депардийо се снабди с съветско поданство в символ на митинг против високите налози за богатите във Франция, a паспортът му бе връчен персонално от Путин през 2013 година

Звездата на европейското кино се обясняваше в " братска обич " на съветския президент в разгара на спора в Донбас и анексирането на Крим, а Украйна го сложи в черния си лист. 

Сега обаче Жерар Депардийо зае изненадващо твърда позиция против Путин, за който гласоподава обществено през 2018 година и наричаше " мъж с основно М и хуманист ".

73-годишният артист дефинира експанзията на Путин против прилежащата страна като " луди и неприемливи отклонения " в изявление за AFP. 

Всички доходи от идните му концерти в Париж ще бъдат ориентирани за дарения в интерес на " украинските жертви от тази трагична братоубийствена война ", споделя още Депардийо. 

" Руският народ не е отговорен за лудите неприемливи отклонения на ръководителите на страната като Владимир Путин. Винаги съм имал особена благосклонност към съветския народ, който е по този начин добре разказан от Достоевски, Толстой, Гогол, Пастернак и доста други създатели... Чайковски, Прокофиев, Шостакович ", споделя още той. 

През 2020 година французинът разгласи, че приема православната вяра, което беше посрещнато с приветствия от Московската патриаршия.  

Депардийо към този момент направи едно обществено послание на 1 март, в което прикани за " събаряне на оръжията и договаряния за мир ". Този път обаче офанзивата му беше ориентирана непосредствено против " остарелия другар " Путин - факт, който не остана неусетен от съветското държавно управление. 

Руският народен представител Бийсултан Хамзаев от ръководещата партия " Единна Русия " разгласи, че Депардийо трябвало да бъде лишен от съветско поданство след мненията му за Украйна, а недвижимото му имущество в Русия - да се съобщи " на децата сираци ". 

" Смятам, че е значимо и нужно да кажем, че би трябвало да анулираме паспорта на Жерар Депардийо поради наглите му офанзиви и опити да приказва от името на съветския народ, който не го е упълномощавал да прави такива изказвания ", споделя депутатът. 

Хамзаев споделя, че Депардийо е получил като подарък " две жилища в Саранск и в Грозни " - " те би трябвало да се лишават и да се предадат за потребностите на децата сираци. Това би било най-правилното решение в тази ситуация ". 

Казусът стигна и до конференцията на Дмитрий Песков, представителя на Путин. 

Песков е коментирал, че " Депардийо не схваща изцяло какво се случва в Украйна, тъй като не е потънал в политическия дневен ред ", представен от РИА Новости. " Той не схваща какво е станало в Украйна през 2014 година, не схваща какво съставляват Минските съглашения, не схваща какво е това Донецк и Луганск, надали схваща какво значи бомбардирането на мирни хора, надали знае за националистическите детайли ". 

По думите му - " при нужда съветската страна е подготвена да му обясни по какъв начин стоят нещата - в случай че той изиска ". 

Както и след декларацията на Анна Нетребко, с която оперната певица се разграничи персонално от Владимир Путин, по този начин и в този момент изказванията на Депардийо не бяха отразени като вест в съветските държавни медии. 

Информацията за случилото се пристигна като " вторична " реакция от страна на представителите на Кремъл и Думата. 

В края на март Жерар Депардийо разгласи, че има намерение да се реалокира в Турция и да преобразува някогашен риболовен транспортен съд в яхта, на която да живее.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР