Досегашният председател на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, в четвъртък

...
Досегашният председател на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, в четвъртък
Коментари Харесай

Нанси Пелоси ще съобщи дали се оттегля от политиката

Досегашният ръководител на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, в четвъртък би трябвало да разгласи проектите си, откакто Демократическата партия загуби контрола в долната камара на Конгреса, а самата тя би трябвало да преотстъпи поста си на републиканец.

82-годишната Пелоси разгласи посредством представител, че ще “обсъди бъдещите си проекти ” по-късно денем, като към този момент започнаха спекулации дали тя ще остане водач на демократите в Камарата на представителите.

Слуховете допускат, че тя ще се отдръпна напълно от Конгреса, евентуално оставяйки извънредно левия си регион в Сан Франциско на щерка си Кристин.

Пелоси е член на Конгреса от 1987 година, била е два пъти ръководител на Камарата на представителите, а сега да се възвърне от нахлуване в дома им в края на октомври.

Президентът Джо Байдън е помолил Пелоси да остане в Конгреса и да продължи да заема лидерска роля в Демократическата партия, оповестиха източници на Ройтерс във вторник.

Ако тя въпреки всичко реши да подаде оставка, мнозина считат, че конгресменът от Ню Йорк Хаким Джефрис, ръководител на фракцията на демократите в Камарата на представителите, би бил подготвен да поеме водачеството.

По време на мандата на някогашния президент Доналд Тръмп, Пелоси не се притесняваше да го провокира, изключително по време на деликатни договаряния за законодателство. Известно е, че тя изтръгна речта му за положението на Съюза от 2020 година пред Конгреса, в обществена проява на омерзение от това послание, до момента в който седеше зад него на подиума в Камарата на представителите.

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите Стени Хойер, 82-годишен, и демократът Джеймс Клайбърн, 83-годишен, също се сблъскаха с апели да се отдръпват, с цел да създадат път на по-младите водачи.
Демократите изгубиха болшинството си,
което държаха от 2019 година, вследствие на изборите на 8 ноември. След като републиканците поемат властта, евентуално те ще се опитат да завоюват януарските избори за ръководител на Народното събрание посредством гласоподаване от цялостния състав. Това може да отвори вратата пред Пелоси да служи през идващите две години като водач на демократите в Камарата на представителите, в случай че реши да се кандидатира за поста и завоюва утвърждението на сътрудниците си.

Демократическата партия ще организира партийни избори на 30 ноември. Един от хората, които биха могли да се състезават за мястото, е дъщерята на Пелоси, Кристин, демократическа активистка, която е служила като прокурист на майка си.

Множество локални политици наподобява се приготвят за евентуална кандидатура в нейния мощно ляво насочен регион през 2024 година, който президентът Джо Байдън завоюва през 2020 година с над 70 %. Това евентуално би могло да направи Кристин третото потомство в дългогодишна политическа династия, защото нейният дядо и татко на Нанси, Томас Д’Алесандро младши, е бил брокер на недвижими парцели, който е служил в Конгреса от 1939 до 1947 година и като кмет на Балтимор, Мериленд от 1947 до 1959 година

56-годишната Кристин Пелоси постоянно се появява с майка си на разнообразни събития и даже написа книга за нея през 2019 година: „ Пътят на Нанси Пелоси: Съвети за триумф, водачество и политика от най-влиятелната жена на Америка “.

Политическата й работа включва позиции в Демократическата партия на Калифорния, в това число десетилетен престой като ръководител на фракцията на дамите в щата. Тя също е служила във Вашингтон като чиновник в Белия дом по времето на Бил Клинтън като специфичен консултант в Министерството на жилищното строителство и градското развиване.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР