Досегашният председател на Демократи за силна България Атанас Атанасов направи

...
Досегашният председател на Демократи за силна България Атанас Атанасов направи
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Коалицията с БСП беше неизбежна

Досегашният ръководител на " Демократи за мощна България " Атанас Атанасов направи своя доклад за миналите съвсем пет години ръководство. Днес 17-ото национално заседание на партията избира нов водач. Кандидатите са Атанас Атанасов и досегашният заместник-председател Цецка Бачкова. Лидерът на ДСБ подаде оставка в края на предходната година поради разочароващите резултати на последните парламентарни избори.

Мога с цялостно схващане да заявя, че съм извършил обещанията, които дадох преди съвсем пет години пред вас, обърна се към съпартийците си Атанасов.

" Преди по малко от пет години получих вашето доверие да стана водач на ДСБ, след поредност от неточности ние разочаровахме своите гласоподаватели, в това време започващият трети мандат на ГЕРБ ни обещаваше повече от същото, беше ясно че е пристигнал момента да се противопоставим. В отговор на неизбежната нужда дружно с " Да, България " и Зеленото придвижване създадохме нашето обединяване Демократична България ", съобщи Атанас Атанасов.

Лидерът на ДСБ дефинира миналата година като година " на стихии и разтърсвания " със своите три изборни акции.

" Днес самоуверено мога да кажа, че нашите устои са постоянни ние сме тим който може да издържи на всичко дружно. Без присъединяване на Българска социалистическа партия, ръководството на страната беше невероятно след изборите през ноември. Нито една партия не разполагаше с задоволително гласове, с цел да сформира мажоритарно държавно управление. Имахме избор да влезем в ръководството или да подкрепим новото държавно управление отвън него, не беше елементарно решението. Решението беше мъчно точно поради Българска социалистическа партия. Искахме обаче ясно да подчертаем, че не бихме подкрепили държавно управление с мантата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ", добави Атанас Атанасов.

Той даде и пояснение за какво партията е изгубила гласове за сметка на " Продължаваме промяната " на последните избори.

„ Продължаваме промяната завоюваха мъчно извоювани от нас гласове, гласове от меката ни външна страна. Те предложиха на гласоподавателите лъскава опаковка с позитивна акция, част от посланията бяха наши. Те съумяха обаче да дават излаз от рецесията, нещо, което ние не можехме да предложим ", добави Атанасов.

Той обаче регистрира обстоятелството, че е удовлетворен от постигнатите дотук резултати, тъй като част от посланията на партията са станали послания на обществото.

Атанасов означи и главните вътрешнополитически и външнополитически акценти на партията, към които тя ще се стреми. Като вътрешни цели той възприема връщането на престижа на парламентарната република, правосъдната промяна в това число отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, промени в сигурността и защитата на страната. Теми, без чието решение също не би могло да се мине са енергетиката, стопанската система и опазването на здравето.

Външнополитическите въпроси, които стоят пред страната са - позицията ни за Северна Македония и за Конфликта НАТО - Русия. Атанас Атанасов напомни, че ДСБ застава зад позицията, че дружно със Северна Македония би трябвало да участваме в общността. Също по този начин би трябвало да затвърдим и позициите си в НАТО.

Атанасов още веднъж излезе и с позиция по отношение на ГЕРБ и обстоятелството, че партията се причислява към десните формирования. По думите му, това не може да е реалност, в случай, че партията е потъпкала демокрацията и нейните полезности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР