Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин получава 74 на сто

...
Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин получава 74 на сто
Коментари Харесай

74% от гласовете на московчани отиват за досегашния им кмет Сергей Собянин



Досегашният кмет на Москва Сергей Собянин получава 74 на 100 от гласовете на московчани на изборите, които се организираха през вчерашния ден. Резултатът му е съвсем с една четвърт повече, в сравнение с предходните избори през 2013 година, съобщи ТАСС. Втори е претендентът на комунистите Вадим Кумин с 10 на 100 от гласовете, сочат данни от екзитпол на телевизия " Москва 24 ".

По данни на столичната изборна комисия интензивността на гласоподавателите на кметските избори е 27,5%, а през 2013 година тя е била 32%.

Близо 5 000 избора се организираха на разнообразни нива на територията на Русия, като за кметския пост в Москва се бореха общо петима души. В неделя в 22 района имаше директни избори за губернатор, а в 16 гласуването е за нов състав на районните парламенти и в 12 града - за кметове и градски препоръки. Жителите на 5 едномандатни изборни региони трябваше да дефинират представителите си в Държавната дума. Насрочени бяха и голям брой референдуми и по места.

Изборите се организираха на фона на продължаващото обезценяване на рублата и растящото неодобрение против пенсионната промяна, което докара до митинги в редица съветски градове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР