„Досега в голяма степен решенията се вземат без диалог и

...
„Досега в голяма степен решенията се вземат без диалог и
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Срив в туризма означава срив на икономиката

Досега в огромна степен решенията се вземат без разговор и би трябвало да се реагира постфактум . Отнасяме се с почитание и с отговорност към здравната система, влагаме големи средства за съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, само че когато се издават нормативни документи, те би трябвало да са съобразени със спецификата, с цел да не се постанова да поправяме грешки и липса на логичност “. Това разяснява пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризма.

По думите ѝ, в случай че се употребява експертизата, която има бизнесът, това ще улесни вземането на съответни решения във връзка с ограниченията.

Безопасността и сигурността в хотелите и в туристическите комплекси са в пъти по-сигурни от това, което е допустимо в домашни условия . Всяка опция за всеки български жител да прекара в планината е здравословна и безвредна “, добави Карастоянова. Според нея нуждата от прогнозируемост е значима за бизнеса .

"Туристическият бранш и обвързваните с него услуги са многопластова обвързана промишленост, която е невероятно да действа в режим, в който заповедите се трансформират ден за ден или са с небосвод от няколко седмици. Ще влезем неподготвени в 2021 година, в случай че нямаме опция на среща на най-високо равнище да представим нужните параметри за поддръжка на бизнеса. Туризмът има мултиплициращ резултат за националната стопанска система . Срив в туризма значи срив на стопанската система ", заключи Полина Карастоянова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР