Досега подобни дейности нямаха особен ефект Министерството на туризма обяви

...
Досега подобни дейности нямаха особен ефект Министерството на туризма обяви
Коментари Харесай

Плащаме 720 000 лв. за туристическа реклама на чуждестранни журналисти и инфлуенсъри

Досега сходни действия нямаха необикновен резултат

Министерството на туризма разгласи социална поръчка за образуване и осъществяване на тематични турове за задгранични публицисти, снимачни екипи, блогъри, влогъри, инфлуенсъри и експедиенти. Това демонстрира справка в регистъра на търговете. Обществената поръчка е на стойност 720 000 лева с Данък добавена стойност, а крайният период за кандидатстване е 6 декември 2022 година Изпълнителят ще бъде избран по критерия най-ниска цена. Договорът ще бъде за 1 година или до изчерпването на ресурса, пише TravelNews/

Досега сходни действия нямаха резултат за рекламата на туризма. Причината беше, че нямаше ясни и транспарантни критерии, по които се избират непознатите публицисти и медиите, които съставляват. Най-популярните непознати публицисти, инфлуенсъри и блогъри не са идвали в България. Много е значимо да има надзор, доклад на изявленията и достигнатата аудитория, коментираха от туристическия отрасъл. В противоположен случай просто ще бъдат изхарчени едни пари за екскурзии. От сектора обаче са безапелационни, че сходна активност би трябвало да има, само че да бъдат канени в действителност известни публицисти и лица с доста читатели и почитатели.

Министерството на туризма извършва държавната политика в региона на туризма, като при осъществяване на тези функционалности следва да провежда и организира опознавателни журналистически пътувания и визити на непознати туроператори и туристически сътрудници в страната. Участниците в процедурата следва да имат годна регистрация за осъществяване на туроператорска и/или туристическа агентска активност. Фирмите следва да са осъществили за последните три завършили финансови години според от датата, на която участникът е основан или е почнал активността си, най-малък общ оборот, в това число най-малък оборот в сферата, попадаща в обсега на поръчката, изчислен на база годишните обороти, в размер най-малко на 500 000 лв..

Бъдещият реализатор би трябвало да предложи организация, подготовка и изпращане на предложения до задграничните публицисти, снимачни екипи, експедиенти и други участници от съответните пазари. Списъкът би трябвало да бъде утвърден от възложителя и да е с аргументация за избора на участниците, по отношение на спецификата на тура, логистика, самолетни билети, хотелско настаняване, обезпечаване на прехвърляния и вътрешен превоз. Изпълнителят би трябвало да предложи стратегия на всеки тур, включваща цялостна организация на пътуванията, кои обекти ще бъдат посетени, направления и тема, заложени най-малко 3 броя атракции, анимации и дегустации, присъщи за дадения район. Туровете да бъдат сред 3 и 7 дни.

Настаняването би трябвало да бъде в хотели 4 и 5 звезди, съобразени с маршрутите и близостта на туристическите обекти. Храненето в заведения с категория 2 или повече звезди – закуски, 3-степенно меню за обяд и вечеря, с включени питиета. Менюто следва да показва български и обичайни ястия и питиета. Гостите би трябвало да бъдат съпроводени от екскурзовод, притежаващ документ за дееспособност. Представител на Министерството на туризма също би трябвало да бъде очакван в групите.

Изпълнителят би трябвало да обезпечи позволения за достъп и снимане на включените в тура обекти, както и възнаграждение на съответните такси, билети и други Фирмата би трябвало авансово да приготви прескит с информация за туристическите обекти, които ще бъдат включени в заложения маршрут, показана по забавен метод на книжен и електронен притежател на съответния език за всеки представител на медиите и да бъде утвърден от възложителя. Допълнително да има медицински застраховки на идващите групи, застраховка и лиценз на транспортното средство в страната, което да бъде оборудвано с климатик, тв приемник и микрофон за предружаващия екскурзовод, безжичен интернет и питиета.

Изпълнителят би трябвало да предложи тематичен тур за представители на печатни и електронни медии, блогъри, влогъри и инфлуенсъри от целеви и перспективни пазари. Продължителност на тура да е 5-7 дни за 8 индивида. Темите са културни забележителности, морски туризъм, зимен туризъм, занаяти и традиции, гурме и вино, голф, СПА и уелнес, еко и авантюристичен туризъм. Следващият тематичен тур е за 6 индивида снимачен екип при същите условия. Третият е за представители на туроператори и туристически сътрудници с дълготрайност 3-7 дни. Групата да е до 8 представители на бизнеса, като им бъдат проведени и бизнес срещи, визити тук-там за настаняване и за осъществяване на MICE събития – конференции, семинари, конгреси, фестивали, концерти и други.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР