Досега местни избори не са повлиявали на отношенията между участващите

...
Досега местни избори не са повлиявали на отношенията между участващите
Коментари Харесай

Юлий Павлов: В София ще има балотаж на местния вот, а резултатът ще бъде труден за прогнозиране

" Досега локални избори не са повлиявали на връзките сред участващите в държавното управление, нито държавните връзки въздействат на локалните избори. Като се изключат София, Пловдив и Варна (донякъде), локалните избори не са толкоз политизирани, даже се следят странни обединения в градовете като ДСБ с Движение за права и свободи, да вземем за пример ". Това сподели пред БНР социологът Юлий Павлов, шеф на Центъра за разбори и маркетинг.
 
И добави, че в София сигурно ще има балотаж на локалния избор, а резултатът ще бъде сложен за прогнозиране, като акцентира, че личността е значима за гласоподавателите. 
 
Павлов акцентира, че спецификата на локалните избори е друга от тази на вота за Европейски парламент, по тази причина не се чака някаква отражение.
 
" На европейските гласоподават нормално най-твърдите гласоподаватели. Фактът, че ще имаме настоящо държавно управление, ще изиграе някаква роля, само че най-голяма ще изиграе оценката на обстановката към ротацията за министър-председателя. Три месеца преди евроизборите ще бъде размяната и ГЕРБ ще си създадат сметката каква е оценката на хората за свършеното от некоалиционното държавно управление. Ако оценката е добра, те ще поемат ротацията и ще ръководят, като по този начин държавното управление може и да изкара четири години, само че може и да се изкушат, в случай че оценката не е добра, да откажат да поемат ротацията и да извикат предварителни избори дружно с европейските. Тогава обстановката ще е радикално друга ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР