"Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт"Това заяви в

...
"Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт"Това заяви в
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт

"Досъдебното произвеждане против Асен Василев е политически акт "

Това съобщи в изявление за вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му без нужните данни това е корист с процесуални пълномощия, защото не са налице изискуемите по закон предпоставки за слагане началото на досъдебно произвеждане. Също по този начин би трябвало да има освен легален мотив, а и задоволително данни за това.

Рашков сподели и документите на досъдебното произвеждане, което е формирано. Той сподели да се попита Специализираната прокуратура за какво твърди противоположното.

„ Свикнахме към този момент с това от там да се получават погрешни данни, да не кажа да се лъже “, съобщи вътрешният министър.

"В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов (собственик на петролната компания "Инса Ойл ") до основния прокурор, където той в детайли споделя за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, в това число е провел диалог със Самуилов. Той разказва няколко обстоятелството, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев надали не е направил някакво закононарушение във връзка с самия него ", изясни Бойко Рашков.

"Отделен е въпросът дали има данни за закононарушение тук. Толкова доста са бързали, че са написали, че легален мотив е известие от органите на Министерство на вътрешните работи до Специализираната прокуратура, което е откровена неистина. Материали от Министерство на вътрешните работи до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има директен достъп до основния прокурор. След като той неотложно се е задействал, материалите са изпратени ", посочи още вътрешният министър.

„ В документа написа: „ Съобщение от органите на Министерство на вътрешните работи “. Министерство на вътрешните работи не е изпращало никакво известие на прокуратурата. Защо го пишат това? За да ангажират Министерство на вътрешните работи по някакъв метод и да си оправдаят противозаконните дейности? “, попита Рашков.

„ Разбира се, от това нищо няма да излезе. Това е корист с право от прокуратурата, защото вътре няма задоволително данни за каквото и да било закононарушение “, безапелационен бе той.

По думите му е забавно за какво Специализираната прокуратура продължава да лъже, че произвеждане против Асен Василев няма.

„ Това е нашата модерна национална прокуратура и за нейните пълномощия през вчерашния ден се опитахме да проведем диалог в Комисията по вътрешен ред, което не беше разрешено от представителите на ГЕРБ “, посочи още вътрешният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР