Дори в отсъствието на действащия двукратен носител на званието за

...
Дори в отсъствието на действащия двукратен носител на званието за
Коментари Харесай

Милуоки е на победа от финала в НБА

Дори в отсъствието на настоящия повторен притежател на званието за Най-полезен състезател на НБА Янис Адетокумбо, Милуоки Бъкс откри метод да завоюва мач номер 5 против Атланта Хоукс във финала на Източната конференция.

Сега отборът е на една победа от място във финала на НБА за първи път от близо половин век. Брук Лопес наниза рекордните в кариерата си в плейофите 33 точки, с цел да поведе уравновесената офанзива на Бъкс, които не изостанаха в нито един миг при триумфа над Хоукс със 123:112 в четвъртък вечер за задатък от 3-2 победи във финалната серия на Изток. Бъкс не са достигали до финала на НБА от 1974, а единствената им купа идва през 1971.

Четирима от стартовата петица на „ елените “ завършиха с най-малко 22 точки – Лопес, Крис Мидълтън (26), Джру Холидей (25) и Боби Портис (22). Мидълтън добави 13 битки и осем асистенции, а Холидей способства с 13 асистенции и шест битки. Всички те компенсираха отсъствието на огромната си звезда Адетокумбо, който следи срещата от пейката, откакто разтегна коляното си.

Атланта също беше без водача си – Трей Йънг, който не игра във втори следващ мач поради проблем в костта на дясното ходило. Богдан Богданович приключи с 28 точки за „ ястребите “. По 19 прибавиха Джон Колинс и Данило Галинари, а Лу Уилямс се регистрира със 17 пункта. За втори следващ дуел в серията нямаше смяна на водачеството, откакто в четвъртия конфликт Атланта не го изпусна за нито един миг.

Мач номер 6 е назад в залата на Хоукс в събота вечер, а спечелилият в серията ще се изправи против Финикс Сънс във финала на НБА.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР