Дори най-красивите стъклени чаши с времето губят блясъка си, а

...
Дори най-красивите стъклени чаши с времето губят блясъка си, а
Коментари Харесай

С този трик стъклените чаши ще блеснат като нови

Дори най-красивите стъклени чаши с времето губят блясъка си, а и по новите все остават " пръсти " и други следи от използването - даже след усърдно измиване. Проблемите са решими, освен това не са нужни някакви специфични скъпи препарати.
Ако миете съдовете на ръка, изпълнете следната рецепта за искра :
1. Смесете недопечен ориз с чаена лъжица оцет;
2. Добавете няколко капки веро или различен измиващ препарат;
3. Долейте вода.
4. Напълнете с разтвора изцапаните чаши и разклатете. Ако замърсяването е доста настойчиво, може просто да оставите обичаната си чаша или ваза да пренощуват в оцет с вода;
5. На сутринта стъклото ще е като ново;

Производителите на съдомиялни машини също поучават да се употребява оцет против помътняването на стъклото. Сипете малко бял оцет в плитък съд и го сложете в машината, подредете чашите и стартирайте естествен цикъл за миене, без да добавяте препарат. При упорити петна сложете чашите в купа с топла вода и оцет и ги оставете накиснати за малко, след което продължете с описаната нагоре процедура, предлагат експертите на " Бош ".
Помътняването на чашите може да се дължи на котлен камък или на разяждане на стъклото.
Лимоновият сок е идеално средство против котлен камък, освен това оставя прелестен мирис в съдомиялната. Лимонът се срязва на две, слага се в в кошницата за принадлежности, пускате машината, без да слагате препарат, и оставяте лимоновата киселина да си свърши работата. Можете да употребявате парче лимон и за непосредствено отнасяне на стъклото за връщане на блясъка.
Пастата за зъби също е зложелател на котления камък . Нанесете малко количество (добре е пастата да е чисто бяла и да не е гелообразна) върху стъклото и разнесете с мека влажна забрадка. Същият трик работи и за разчистване на батериите в банята.
Котленият камък се появява, когато водата е твърда. Затова е добре да употребявате омекотители в съдомиялната машина. Също по този начин може да добавяте сол при плакненето.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР