Дори и изборът на постоянни комисии в НС, без които

...
Дори и изборът на постоянни комисии в НС, без които
Коментари Харесай

ИБГНИ се отказа за председателски постове на комисии в НС

Дори и изборът на непрекъснати комисии в Народно събрание, без които Народното събрание не може да работи, стана причина за опълчване сред политическите сили.

Още с образуването на първата комисия – тази по бюджет и финанси, която би трябвало да разиска предлаганата от служебния кабинет актуализация на макрорамката, се стигна до напрежение в пленарната зала.

Мая Манолова от ИБГНИ разгласи, че парламентарната група няма да предлага свои депутати за ръководители и заместник-председатели на комисии.

" Бяхме неведнъж упреквани, че се борим за постове и се опитваме да парцелираме някаква власт, поради това няма да имаме ръководители и заместници на комисии, оставяме ги на вас ", обърна се тя към останалите политически сили в Народно събрание.

Това предизвика реакция от страна на ръководителя на Народното събрание Ива Митева от Има Такъв Народ.

" Нали разбирате, че в случай че всички парламентарни групи последват вашия образец ще останем без управления на комисии и ще се блокира работа им, просто не се прави по този начин в една парламентарна република ", предизвести тя.

Комисията по бюджет и финанси оглави Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Неговите заместници са някогашният финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ, Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР