Дори днес, жените, живеещи в тези 10 страни, не са

...
Дори днес, жените, живеещи в тези 10 страни, не са
Коментари Харесай

10-те страни, които са най-опасни за жените

Дори през днешния ден, дамите, живеещи в тези 10 страни, не са в сигурност. Тяхната сигурност съставлява сериозен проблем, макар че светът се движи напред. Всеки ден дамите от тези страни биват изнасилвани, претърпяват произшествия на домашно принуждение или трафик на хора. Всеки се нуждае от сигурност, която е главно човешко право и въпреки всичко има страни, в които правата на дамите са потъпквани всеки ден.

1. Колумбия

Колумбия влиза в листата на рискови страни, защото там е най-голям процентът на дами, залети с киселина. В множеството случай жертвите не получават правдивост. Само през 2015 година са документирани 45 000 случая на домашно принуждение в Колумбия.

2. Афганистан

Около 87% от дамите в Афганистан са необразовани. 70-80% от девойките биват принуждавани да сключат брак в ранна възраст – най-често сред 15 и 19 години. Случаите на домашно принуждение, които приключват със гибел, са сред 400 и 100 000 годишно.

3. Индия

Жените в Индия постоянно стават жертви на изнасилвания, трафик на хора и домашно принуждение. Що се отнася до статистиките – през последните 30 години в Индия са регистрирани 50 милиона аборта.

4. Демократична република Конго

В Демократична република Конго главният проблем, грозящ дамите, е изнасилването. Всеки ден там са полово насилени към 1150 дами или 420 000 дами годишно. Освен това здравословните проблеми също са налице, като 57% от бременните са с анемия.

5. Сомалия

Сомалия е страна, в която законите съвсем в никакъв случай не се съблюдават, а половите похищения над дами са нещо обикновено. Освен това, прекомерно постоянно срещани са браковете с деца, както и женското обрязване.

6. Тайланд

Тайланд наподобява като невероятна страна, що се отнася до туризъм, само че какви са проблемите на дамите? Това е страна, в която те са подложени на полови похищения всеки ден, като главната причина е лесния достъп до алкохол. Хората там са извънредно консервативни, тъй че дамите, които си разрешават да се облекат „ неуместно “ и да вървят сами по улиците, доста постоянно се трансформират в жертви на обезчестяване или обир.

7. Кения

Жените в Кения получават доста дребна част от прихода, който изкарват, макар че страната има висок % на селскостопанско произвеждане. Освен това, огромна част от дамите са необразовани и защото нямат съвсем никакви права над живота си, постоянно се заразяват с разнообразни заболявания.

8. Бразилия

Проучванията сочат, че в Бразилия на всеки 15 секунди една жена бива полово насилена, а на всеки 2 часа бива убивана по една жена.

9. Египет

Насилието и изнасилванията са толкоз постоянно срещани там, че даже някои туристи си патят, до момента в който са на посещаване в страната. Жените нямат право да вземат решение за брака си, не получават настойничество над децата, нямат право да изискат бракоразвод или завещание.

10. Мексико

За интервала 2011-2012 година в Мексико изчезват 4000 дами. В множеството случаи те не получават правдивост, когато са станали жертви на полово или домашно принуждение.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР