Дори да украсим само прозорците за , домът ни ще

...
Дори да украсим само прозорците за , домът ни ще
Коментари Харесай

Коледна украса за прозорците: да внесем уют у дома

Дори да украсим единствено прозорците за, домът ни ще бъде изцяло видоизменен. Особено в случай че на открито е тъмно, сиво и непрогледно, а ние желаеме да се заредим с въодушевление и да си стоплим душата. Можем да украсим както самите стъкла, по този начин и первазите на прозорците и даже корнизите. 

Чудесно е, в случай че прозорецът ни има тъничък корниз вид " струна " със пердета в жанр „ кафене “. Той може да бъде с гирлянди и ленти, както и с висящи коледни украси. Ако нямаме подобен корниз обаче, а той е закрепен за тавана, избираме хубав здрав клон от парка и го окачваме с панделки , като прикрепваме по краищата и в центъра. Включете въображението си и използвайте всевъзможни декоративни неща, които имате вкъщи. 

Друг вид е да закрепим клона с дребни гвоздейчета, приковани към краищата на рамката на прозореца. Този способ е по-подходящ за дървена къща отвън града да вземем за пример. Вместо коледна декорация можем да окачим на клона джинджифилови.



Помните ли прелестните снежинки , които всички се учехме да изрязваме от бяла хартия в детството си? Те могат освен да бъдат залепени за стъклата на прозорците, само че и да висят вместо гирлянди, като ги окачим отвесно на връв или здрав конец.

Друг гръмък метод да украсим прозореца е като използваме подаръчни кутии . Намерете подобаваща картонена кутия вкъщи (това може да бъде опаковка от артикули или козметика), увийте я във вестници, като закрепите ъглите с тиксо. Завържете красиви панделки и готово!

Оригиналните коледни също са идеални за декорация, в случай че ги окачите на връв или ги закрепите с дървени щипки. Чудесно би било, в случай че сте запазили остарели пощенски картички от свои родственици и другари. Тогава украсата освен ще бъде истинска, само че и ще ви стопли сърцето.

Шишарки на шнур? Нищо по-лесно! Измерете височината на прозореца, с цел да изрежете точната дължина на връвта или телта. После просто разпределете шишарките по дължината и ги окачете да се спускат от корниза надолу.  Има и вид за детска стая. Малките топки от филц в ярки цветове наподобяват очарователно, окачени с вълнен конец върху брезова клонка. 



Прозорците, декорирани посредством техниката, наподобяват ужасно . Достатъчно е да купите красиви хартиени салфетки с коледни тематики, да изрежете рисунките и да ги залепите на прозореца. И несъмнено, прозорците не би трябвало да бъдат намазани с декупажно лепило, а вместо това вземете гъст захарен сироп и го нанесете непосредствено върху изрязаните от салфетките фигури.

Да не забравяме, че след корнизите и стъклата, идва ред на первазите. Няколко дребни саксийки с същински шишарки и мъх са идеалното и най-просто решение. Завържете коледна панделка към всяка саксийка за още по-голям резултат. Или нещо още по-лесно – в продълговати подноси подредете свещи, шишарки, клончета и елхови топки.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР