Дори да пътуваме в чужбина свободно благодарение на разкрепостените противоепидемични

...
Дори да пътуваме в чужбина свободно благодарение на разкрепостените противоепидемични
Коментари Харесай

Прибираме се без сертификат у нас само от 10 държави

Дори да пътуваме в чужбина свободно с помощта на разкрепостените противоепидемични ограничения, завръщането у нас в множеството случаи към момента постанова представянето на документ с доказателство за имунизация, преболедуване или негативен тест. Българските управляващи позволяват свободно влизане в страната единствено от 10 страни, а граничният режим не е променян в последните 11 дни, макар че от 1 април не сме в изключителна епидемиологична конюнктура.

Според последното изменение на заповедта на здравния министър, което влезе в действие от 13 април, можем да влизаме без документ единствено от Република Северна Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Израел и Египет.

Хората, които нямат нито един от посочените документи, могат да влязат без тях, само че се слагат под карантина за период от 10 дни. Въпреки всеобщото чувство за разформироване, РЗИ продължава да ревизира карантинираните дали съблюдават рестриктивните мерки. Карантината може да бъде анулирана от третия ден нататък при показване на негативен PCR тест или антигенен тест.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР