Допреди няколко седмици спортът вкъщи – лишен от социални контакти,

...
Допреди няколко седмици спортът вкъщи – лишен от социални контакти,
Коментари Харесай

Спортът вкъщи не е мираж

Допреди няколко седмици спортът у дома – лишен от обществени контакти, без грам всемирски детайл – ми се струваше нещо доста непривлекателно, даже обречено на неуспех. Да си го кажем напряко: избрах да измия прозорците.

Всичко обаче потегля от главата на човек и е въпрос на конфигурация и на цели.

От момента, в който взех решение въпреки всичко да опитам, са минали 3 седмици.

Бързо открих изгодите от ежедневната интензивна домашна подготовка. 30-40 минути композиция от гири, ластици, велоергометър, малко йога, самообучител в Youtube или Instagram … времето лети, без да го усещате. Настроението ви се усъвършенства, хормоните на щастието се изстрелват нагоре.

Резултатът от опита е, че през тези минали 21 дни единствено в три не съм спортувала – единия ден бях с температура, другия с махмурлук, а в третия случай просто се успах.

Разбира се, сутрините са функционалност на предходните вечери.

И тук на помощ идват навиците. Кога да лягате, по кое време да ставате – всичко е въпрос на цели. Моят час за спорт стартира някъде сред 7.45 ч. и 7.50 ч. сутринта и продължава до към 8.30 ч..

Домашните тренировки имат в действителност едно огромно преимущество – времето. Винаги можете да “скриете ” половин час заран, като станете малко по-рано, изпиете едно кафе, вместо две и така нататък Банята ви е на една ръка разстояние след това и в границите на 40-50 минути сте като чисто нови.

Затова, когато ИКЕА демонстрираха, отдадена на тренировките вкъщи – аз си споделих “точно в точния момент и право в задачата ”.

 ИКЕА спортна сбирка

Може би сте забелязали по какъв начин, когато човек мисли за нещо и то му изскача от всички страни. Например бременност – в случай че инцидентно сте на такава вълна, имате възприятието, че по улиците и във филмите се появяват единствено бременни дами. Детето ви има матури? Отвсякъде ви преследват сборници и курсове или тези безусловно нетактични хора, които споделят фотоси на университетските достижения на децата си, златните им медали и грамоти, до момента в който вашето се гърчи със противоречив резултат. Ще си взимате котка? Цял ден ви изскачат мемета с домашни любимци.

По същия метод сега, в който се заинтригувах от домашните интензивности, видях, че спортните инфлуенсъри, които започнах да последвам, са известни и измежду много мои другари.

Дори на кутията с хипстърския чай, който пия имаше код за безвъзмездна онлайн йога в продължение на 4 седмици. Купувам този чай от години, само че, мога да се закълна, че за първи път виждах този надпис.

Както се споделяше в един филм – информацията е във въздуха. Не постоянно има кой да я види обаче.

Лимитираните сбирки на ИКЕА обичайно са доста забавни. Обикновено те са тематични за дома, спортът като че ли за първи път намира място измежду тях.

DAJLIEN се състои от 19 универсални продукта, които дават опция на хората да си основат здравословни привички вкъщи.

DAJLIEN значи " всекидневно " на шведски и идва от Смоланд, родното място на ИКЕА. Всички артикули са в доста приятни пастелни цветове.

Моите топ 3 продукта са пейката DAJLIEN, въодушевена от остарялата фитнес школа. Тя е с мултифункционален дизайн, под капака си дава място за предпазване.



Направена е от бамбук, а подложката ѝ против пързаляне се смъква, тъй че елементарно да се трансформира в мебел - масичка за кафе или за шкафче в коридора, на което да посядате, до момента в който се връзвате обувките.

Другите ми обичани артикули са постелките със заоблени краища в два разнообразни размера и тежестите във компанията на кръгове. Те са по 3 кг всеки. Изработени са от прахово оцветен чугун и имат леко грапава повърхнина. Толкова са забавни, че даже и да ги държите навън, отново ще стоят като дизайнерски предмет.



Вниманието ми привклякоха още коланите за йога, масажната топка и наколенките, които са комплект, както и закачалката за облекла, и стъпалото. Последното можете да си го ползвате освен за спорт, само че и с цел да си стигате високите лавици на дрешника.



Постелките за йога и извършения са направени от натурален каучук с дебелина 3 мм. Материята е мрежеста. Можете да навиете елементарно продукта и да го вземете със себе си.

Големият размер обезпечава задоволителна повърхност, с цел да упражнявате или с цел да се упражнявате по двойки.

Разбира се изборът ви доста зависи от интериора у вас и от потребностите ви. Сред продуктите в сбирката са още пречиствател за въздух, чехли и два разнообразни типа пончо – за релаксация и положително въодушевление след подготовка. Има огромна чанта, в която да пренасяте всичко и дребна - за кръста, с която може да се бяга на открито.

Колко са известни цифровите водачи на мнение, както в последно време им споделят, в действителност разбрах през септември предходната година в Барселона.
Тогава един до друг стояха олимпийският първенец Мо Фара и една дребна руса млада жена. Трудно ми е да преценява на кого повече се радваше публиката.

За моя огромна изненада, мацката се оказа с над 9 млн. почитатели в Instagram. Тя е инструктор по домашeн фитнес, има няколко издадени готварски книги, енергийни блокчета и козметика с нейния бранд. Много от нещата, които върша са от Youtube канал ѝ. Започвам с 20 минутни тренировки, в случай че имам сили прибавям още 10 мин.

Сама предпочитам за коя част на тялото ще работя през днешния ден. Има дни, в които не желая да върша толкоз доста неща, тогава съчетавам велоергомтър с 20 минути утринна йога.

В последна сметка, като теглите чертата, установявате, че спортът у дома значи доста повече придвижване на седмична база, в сравнение с всяка друга интензивност, в случай че не сте от хроата, които могат да си разрешат всекидневно да са в залата за фитнес или да бягат всяка заран.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР