Допитване, проведено от украинския Dragon Capital, потвърди, че гражданите на

...
Допитване, проведено от украинския Dragon Capital, потвърди, че гражданите на
Коментари Харесай

Вътрешният враг в Украйна


Допитване, извършено от украинския Dragon Capital, удостовери, че жителите на страната са по-обезпокоени от публикуваната корупция в държавното управление и отслабването на правосъдната система, в сравнение с от още едно нахлуване от страна на Русия. Финансовата обстановка е доста нестабилна и това не разрешава на жителите, а също и на евентуалните задгранични вложители, да схванат, както ще става с валутата от през всяка последваща седмица.

Преди седемдесет години Германия и Япония се измъкваха от цялостна съсипия. Двадесет години по-късно те съумяха да излязат на международния пазар. Днес Германия и Япония са две от най-големите стопански системи в света. Украйна има нужните запаси, работна мощ и се намира в великолепно състояние, с цел да стане сполучлива стопанска система. За страдание, необятно публикуваната вътрешна корупция е най-голямото затруднение на пътя на Украйна. Вместо да се посветят на развиването на бъдещето в дълготрайна вероятност, политическите и правосъдни водачи преди всичко са съсредоточени върху своята лична краткосрочна финансова полза.

Дори и когато задгранични вложители демонстрират евентуален интерес, тях ги отблъскват. Ярък образец за това е роденият в Украйна Вадим Сегал. Сега той е жител на Съединени американски щати, ръководещ капиталова компания в Ню Йорк. По-рано Сегал вложи средства в бъдещето на своята татковина. За страдание неговият цех за соя, струващ 50 млн. $, беше завзет от украинския милиардер Дмитрий Фирташ (в момента той чака да бъде екстрадиран от Австрия в Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред съда по обвиняване в корупция).

Измами, изнудвания, физически закани – всичко това са принадлежности, употребявани от Фирташ. По данни на Chicago Tribune, сравнявайки осъществявания от Фирташ рекет с този на мафията, прокурор написал: „ Фирташ и (вторият обвиняем Андраш Кноп) бяха разпознати от правоохранителните органи на Съединени американски щати като двама представители на висшия ешелон на съветската проведена престъпност; правосъдният развой против тях ще нанесе удар на тази незаконна формация и няма да й разрешат да реализира по-нататъшни незаконни дейности в Съединените щати “. „ Това обвиняване също по този начин е ориентирано към корупцията на интернационалните обществени длъжностни лица, терзание, което Конгресът назова опасност за световната сигурност “.
 Протест против корупцията в Киев. Протест против корупцията в Киев. / БГНЕС
Когато през 2010 година Вадим Сегал се обърнал към украинското държавно управление с молба за оправяне на нещата, Фирташ и неговите настоятелен сътрудници направлявали съда и милицията. Според разнообразни известия Фирташ употребявал тесните си връзки с държавното управление и министерството на вътрешните работи, с цел да бъде издадена от Интерпол интернационална заповед за задържането на Сегал. След няколко неотдавнашни юридически победи по време на президентството на Виктор Порошенко Вадим Сегал към момента се пробва да си върне цялостния надзор над завода. Сергей Льовачкин (бивш началник на администрацията на Янукович) и депутатите Александър Грановски и Иван Фурсин съумяха да завземат правосъдната система и се допуска, че са я комерсиализирали.

Ситуацията в Украйна е толкоз неприятна, че даже нейният личен министър-председател наскоро съобщи: “Най-слабото звено в нашата битка с корупцията е украинският съд “. Партньорите на Фирташ сякаш управляват забележителна част от „ Опозиционния блок “ в Народното събрание, а управлението на страната е насила да организира политика на взаимни отстъпки и отстъпки, отчитайки финансовата резистентност на неговите последователи. Президентът Порошенко има доста малко време, с цел да прочисти своето държавно управление и системата.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и други публични лица от Съединени американски щати известно време подтикваха Украйна към продължение на промените, които биха разрешили битката с корупцията и повишение на прозрачността в дейностите на държавното управление. Украинските водачи освен лишават финансовата непоклатимост на жителите, те лишават на жителите тяхното бъдеще. „ През последните години политическата обстановка и обстановката в областта на сигурността се утежниха, само че проблемите носят дълготраен темперамент и са свързани с неприятен бизнесклимат, слаби институции и необятно публикувана корупция “, е оценката на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
 Несъгласието на украинското население с корупцията по високите етажи на властта постоянно изкарва хората по улиците на Киев. Несъгласието на украинското население с корупцията по високите етажи на властта постоянно изкарва хората по улиците на Киев. / БГНЕС
Инвеститорите са подготвени да рискуват. Такава е природата на техния бизнес. Но те не желаят да влагат в обезпечен неуспех. Именно това предлага в този момент Украйна. За да бъдат привлечени задгранични вложения, е нужна смяна на средата – започвайки със правосъдни и бизнесреформи. Трябва да бъдат предотвратени такива обстановки, като тази с братя Сегал, и да бъде преустановен този фарс. Между другото, систематичната некадърност на Украйна да пази западните вложители ще докара до стопански и лични наказания във връзка с обособени лица и институции. На Украйна ще й бъде нужна държавната поддръжка на Съединени американски щати, с цел да построи бъдещето си и да отбрани своите граници. Поддръжката на закононарушения, осъществявани срещу вложители от Съединени американски щати, и доказателствата, че на държавното управление на Украйна не трябва да се има вяра, обезпечено ще отхвърлен Конгреса на Съединени американски щати и Държавния департамент.

Премиерът Грайсман зае поста, обещавайки да се бори с корупцията. По неговите думи украинският народ и държавните служители са длъжни.да го поддържат и да решат проблемите, които опозоряват страната на интернационалната сцена. Организираната престъпност и корупцията в държавното управление може да бъдат преодолени. За да не се разрешава правосъдната система да бъде комерсиално дружество, каквото е в този момент, украинските водачи би трябвало да внесат, и то бързо, някои генерални промени. Украинският народ ще се нуждае от Руди Джулиани, който оглави битката против корупцията, и за стартира действителни промени и промени, в случай че страната желае да притегли вложения. Бъдейки прокурор в Съединени американски щати, Джулиани стартира развой против главите на така наречен нюйоркски „ Пет семейства “в сходство със закона за авторитетни и корумпирани организации, по обвинявания в изнудване, рекет на труда и убийства. Може би е пристигнало времето президентът Порошенко да даде под съд няколко служители от своето политическо семейство, с цел да бъде изкоренена корупцията. С поддръжката на премиера Гройсман, закона Магнитски и специфичното законодателство, сходно на нашия закон за авторитетните и корупционни организации, украинският водач би могъл да прочисти цялата прогнила система.

Докато държавното управление на Украйна не стартира да подхваща решителни дейности, с цел да си помогне да се оправи с проблемите, то безспорно ще резервира своята купа на едно от най-корумпираните държавни управления в света. Между другото, неговите лични жители остават неговата основна жертва./БГНЕС

…........

Уес Мартин, „ Форбс “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР