Допълнително ще бъде облекчено административното обслужване на потребителите на услуги

...
Допълнително ще бъде облекчено административното обслужване на потребителите на услуги
Коментари Харесай

Облекчават административното обслужване на хората с увреждания

Допълнително ще бъде облекчено административното обслужване на потребителите на услуги на Агенцията за обществено подкрепяне, която е ангажирана с хората с увреждания. Това заяви общественият министър Бисер Петков на брифинг след съвещанието на Министерски съвет.

"След подхванатите към този момент дейности за отпадане на представянето на документи на книжен притежател, които могат да бъдат набавени от други администрации, анализът демонстрира, че за заявяване и прилагане на услуги от хора с увреждания, свързани с погашение на интеграционни добавки, се изисква показване на копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК. Служителите на организацията към този момент ще вършат служебни информации за ТЕЛК, гражданска застраховка и за подоходен аршин ", сподели Петков.

Министърът изясни, че на съвещание във вторник по самодейност и под управлението на вицепремиера Томислав Дончев с присъединяване на министъра на финансите Владислав Горанов са взети съответните ограничения. А точно - със съдействието на Държавната организация "Електронно ръководство " и на Националната експертна лекарска комисия, да бъде обезпечен достъп до регистъра на НЕЛК, където са регистрирани всички решения на ТЕЛК, издадени след 2014 година, доникъде за междурегистров продан RegiX, като това би трябвало да стане в границите на един месец. Това ще разреши достъп на Агенцията за обществено подкрепяне и на други администрации, които се нуждаят от засвидетелствуване на това дали даден човек има издадено годно решение на ТЕЛК, да получават информацията по длъжностен път.

Друго административно облекчение е, че Агенцията за обществено подкрепяне ще разпореди на териториалните си структури да не се изисква при кандидатстване за винетен стикер копие от годна застраховка "Гражданска отговорност ", като справките ще се вършат в обществения указател на Комисията за финансов контрол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР