Допълнително дигитално училище“ за всички нива на обучение започва да

...
Допълнително дигитално училище“ за всички нива на обучение започва да
Коментари Харесай

„Дигитално училище“ започва работа в Кипър

Допълнително „ цифрово учебно заведение “ за всички равнища на образование стартира да действа в Кипър. С близо 14 млн. евро държавното управление извършва на този стадий стратегия за съоръжение и модернизиране на учебните заведения, с цел да се улесни потреблението в тях на цифрови технологии.

Новото „ цифрово “ учебно заведение съставлява цифрова стратегия с общообразователно наличие. „ Занятията “ му ще се организират в събота, в допълнение към постоянния образователен график, разгласи просветителният министър Продромос Продрому.

Усилието е посредством него да се употребяват технологиите, с цел да се дадат повече и тематично разширени благоприятни условия на децата за общо обществено обучение.

Въвеждането на цифровото учебно заведение е част от осъществяването на държавната стратегия за потреблението на цифрови технологии в образованието, електронните приложения и отдалеченото образование, уточни министърът.

В същото време просветителното министерство продължава модернизацията на учебните заведения за използване на новите условия.

Повече от 3500 компютри на стойност 2,2 млн. евро са доставени на началните и междинните учебни заведения.

С над 11,5 млн. евро, утвърдени от кабинета, се основават 6600 цифрови класни стаи.

Целта е да се приложи най-хубавото от цифровите технологии и те да станат непрекъснат аспект на образованието, а освен когато отдалеченото образование е належащо заради пандемията, съобщи министър Продромос Продрому.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР