Допълнителни временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 се въвеждат

...
Допълнителни временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19 се въвеждат
Коментари Харесай

Въвеждат противоепидемични мерки срещу COVID-19 във Враца

Допълнителни краткотрайни противоепидемични ограничения против разпространяването на COVID-19 се вкарват от 21 юли в област Враца, която мина в първи стадий от Националния действен проект за справяне с пандемията, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

Преди близо две седмици РЗИ-Враца подреди носенето на защитни маски от личния състав и посетителите в лечебни и здравни заведения.

Допълнителните ограничения, които се вкарват със заповед на новия шеф на врачанската здравна ревизия доктор Илиян Минчев, плануват маски за посетителите и потребителите на институциите, предоставящи обществени услуги, и обществените заведения от резидентен вид за деца и възрастни.

Отново влиза в действие условието за съблюдаване на отдалеченост от метър и половина за участници в всеобщи събития, в случай че не са от едно семейство. Работодателите би трябвало да вкарат спомагателни ограничения за стерилизация и проветряване на пространствата, както и недопускане до работните места на хора със признаци на остро респираторно заболяване. При опция  се предлага въвеждането на отдалечена работа.

Въвежда се по-строг утринен надзор за признаци на заболяване в детските и обществените заведения. Временните противоепидемични ограничения са в действие до 20 август и могат да бъдат променени при смяна в ситуацията с разпространяването на болестта в област Враца, се прецизира в заповедта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР