Допълнителни приемни и екипи с мобилни скенери за отпечатъци са

...
Допълнителни приемни и екипи с мобилни скенери за отпечатъци са
Коментари Харесай

Опашки за нови лични документи, догодина, МВР готви екшън план

Допълнителни приемни и екипи с мобилни скенери за отпечатъци са част от ограниченията, които Министерство на вътрешните работи провежда занапред поради предстоящ напор следващата година за нови персонални документи. В интервала 2020-2021 изтича 10-годишният период на годност на огромен брой персонални карти.

Част от работещите звена в " Български документи за идентичност " ще преминат на плаващо или увеличено работно време, а за отбягване на опашки, звената ще подлежат на всекидневен надзор. При потребност ще се провеждат работни места на двама чиновници за всяко гише.

Освен това ще има и опция за характерен банкет при постъпили претенции от ведомства, кметства и други да имат опция групово да подадат документи.

Услугите за електронно издаване на персонални карти и паспорти ще се разпространява посредством медиите. Гражданите ще бъдат осведомени за смяната на работното време на звена и приема на документи посредством мобилни биометрични станции.

Подаването на заявки за издаване на персонални документи ще може да се прави във всяко едно районно ръководство от жителите с непрекъснат адрес в региона, в която живеят.

Вече са подхванати и дейности за обезпечаване на спомагателни пространства и откриване на работни места в административните звена на други държавни органи и локалната власт, където ще могат да се подават заявки и връчват персонални документи.

От Министерство на вътрешните работи са изпратили и молби за обезпечаване тук-там в Съдебната палата в София и Софийският областен съд за подаване на документи и издаване на документи за идентичност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР