Доналд Туск, лидер на основната опозиционна партия в Полша -

...
Доналд Туск, лидер на основната опозиционна партия в Полша -
Коментари Харесай

Доналд Туск обеща възмездие след повдигнатите срещу него обвинения

Доналд Туск, водач на главната опозиционна партия в Полша - центристката „ Гражданска платформа “ (PO), съобщи, че лицата, които са повдигнали обвинявания против него, ще бъдат подведени под отговорност за " всяко нарушаване ", което са направили, съобщи организация ПАП.

Държавният информативен канал „ TVP Info “ заяви, че варшавската прокуратура е почнала следствие на хипотетична корист с власт от страна на Туск през 2014 година, когато той заемаше поста министър-председател. Обвиненията са повдигнати, откакто наказаният предприемач Марек Фалента го упрекна в нарушение на служебните му пълномощия, базирайки се на инспекция, осъществена в сдружение за търговия с въглища, на което той е съсобственик.

Партият на Туск PO загуби парламентарните избори през 2015 година от консервативната партия " Право и правдивост " (PiS), която от този момент е на власт.

" Министърът на правораздаването и основен прокурор Збигнев Жобро и неговите прокурори организират следствие против мен по отношение на обвиняването, че когато бях министър-председател, съм лимитирал вноса на съветски въглища ", съобщи Туск в югоизточния град Ржешов.

" Те може да се опитат да ме показват като дезертьор, само че както добре помним, този филм приключва добре и ловците ще бъдат подведени под отговорност за всяко нарушаване, което са направили ", сподели Туск, правейки отпратка към " Беглецът " - холивудски филм от 1993 година с Харисън Форд в основната роля.

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че правоприлагащите органи и прокуратурата са " самостоятелни от канцеларията на президента ", като добави, че " в случай че има учредения за провеждането им, се стартират следствия ".

" Задължение на правоприлагащите органи и прокурорите е да проверяват такива случаи ", съобщи Дуда.

PO на Туск се преглежда като съществена опасност за ръководещата коалиция " Обединена десница ", водена от " Право и правдивост ", на парламентарните избори, планувани за есента. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР