Доналд Тръмп победи бившата губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли

...
Доналд Тръмп победи бившата губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли
Коментари Харесай

Тръмп победи на първичния вот в Южна Каролина

Доналд Тръмп победи някогашната губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли на първичните републикански избори на 24 февруари, заяви „ Форбс “.

По този метод някогашният президент на Съединени американски щати нанесе следващия удар по кандидатурата на Хейли в родния ѝ щат. Тръмп е на път да завоюва републиканската номинация още през идващия месец.

При преброени 94 % от бюлетините Тръмп има 60,1 %, а Хейли получава 39,2 %.

Хейли даде обещание да остане в конкуренцията най-малко до супервторника на 5 март, макар загубите в Айова, Ню Хемпшир, Невада и в този момент в Южна Каролина, и апелите на партийните водачи да се отдръпна, с цел да може Републиканската партия да сплоти ресурсите си, с цел да помогне за избирането на Тръмп.

Хейли отбрани продължаващата си кандидатура като опит да даде на гласоподавателите различен избор сред Тръмп и Байдън, които тя неведнъж е наричала " намръщени старци ".

Преди първичните избори в събота Тръмп беше спечелил 63-ма делегати, а Хейли - 17. Щабът на Тръмп счита, че той може да завоюва номинацията до 12 март, когато на Хаваите, във Вашингтон, Мисисипи и Джорджия ще се проведат първичните избори на републиканците. Кандидатите би трябвало да завоюват болшинството измежду общо 2249 делегати, с цел да си обезпечат номинацията, макар че публично няма да станат номинирани, до момента в който делегатите не гласоподават на Националния конгрес на Републиканската партия през юли.

Байдън завоюва в Южна Каролина на 3 февруари в първото публично първично съревнование на демократите от изборния цикъл през 2024 година Следващото съревнование е в Мичиган на 27 февруари, когато в щата ще се проведат първоначални избори както на републиканци, по този начин и на Демократическата партия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР