Дон Портокал изчезна в Гърция, но върти бизнеса тук Дон

...
Дон Портокал изчезна в Гърция, но върти бизнеса тук Дон
Коментари Харесай

НАП вдигна част от запорите, фирмите на Дон Портокал пак...

Дон Портокал изчезна в Гърция, само че върти бизнеса тук Дон Портокал върти бизнеса от Гърция

Въпреки че движи бизнеса на плодохранилището дружно с дъщерята на Сотир Янков - Мария, Иван Пашев се води едноличен притежател на „ Глобал Транс Трейд “ ЕООД, сочи информация в комерсиалния указател. Според правосъдната регистрация главният предмет на активност на сдружението са транспортно-спедиторски услуги, търговия с хранителни артикули, импорт, експорт, хотелиерски, туристически и други, разрешени от закона.  

Последният оповестен финансов доклад на „ Глобал Транс Трейд “ ЕООД за 2016 година сочи, че облагите за минали години на стойност 955 388 лева не са разпределени, а загубата за 2016 година е в размер на 43 703 лева Фирмата има заем, от който е употребила за оборотни средства близо 200 хиляди лева, както и лизингови контракти за над 1 млн. лева В доклада са разказани и по-големи отговорности към снабдители, личен състав, клиенти, Данък добавена стойност за внасяне, обществено обезпечаване и други кредитори за към 5 млн. лева В тази сума обаче не са включени такива със период на погасяване над 5 години.

През юли 2017 година част от дяловете на Иван Пашев са запорирани в интерес на „ Евро фууд енд дринкс “. Два месеца по-късно запорът е вдигнат и трансфериран, само че с по-голям размер - за 195 065,77 лева, към друга еднолична компания на Пашев - „ Ванети транс БГ “ ЕООД, която се занимава единствено с превоз.

Дъщерята Мария Янкова също има две компании -  „ Мелиско фреш “ ЕООД и „ Мелиско фрут “ ЕООД. Справка в портала за фирмено разузнаване ДАКСИ демонстрира, че от 2012 до 2014 година първото сдружение, с дълг към данъчните в размер на 1 613 439.00 лева, е било запорирано в интерес на страната, на Търговско дружество на НАП-Пловдив и на Райфайзенбанк. Запорът е вдигнат на 10 януари 2017 година, излиза наяве от известие, писано от частен правосъден реализатор Кремена Петрова до Търговския указател.

„ Мелиско фрут “ ЕООД, която виси с налози за 169 671.00 лева, също е запорирана през 2012 година в интерес на Национална агенция за приходите, Райфайзенбанк и Окръжна прокуратура-Пловдив. Нейният запор също е вдигнат на 10 януари 2017 година

Съпругата на Дон Портокал - Елена, има три дейни компании за фризьорство и козметика, две от които със запор. Това са „ Арлет “ ООД и Арлет фор арт “ ООД.

От регистъра е видно още, че е прекъсната комерсиалната активност на три от компаниите на Янков - „ Сотир груп “ ООД, „ Сото фрут “ ООД и „ Янков и Сие “ ООД. Любопитен факт е, че на „ Сотир плод “ ООД, което дължи налози в размер на 6 428 879.19 лева, е спряно производството по неплатежоспособност. Това е видно от решение № 405/03.08.2017 година на Пловдивски областен съд. В документа е посочено, че след молба на краткотрайния синдик на „ Сотир плод “ ООД - Константин Брусев, производството по неплатежоспособност е спряно. Основният претекст е - няма по какъв начин да се покрият разноските по същото, които са в размер на 20 хиляди лева.  Иначе дяловете на всички компании на Дон Портокал са запорирани в интерес на няколко институции - Райфайзенбанк, Окръжна прокуратура-Пловдив и Комисия за лишаване на нелегално добито имущество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР