Доматите вероятно са сред най-разпространените, обичани и популярни зеленчуци в

...
Доматите вероятно са сред най-разпространените, обичани и популярни зеленчуци в
Коментари Харесай

Доматена диета топи килограми за дни

Доматите евентуално са измежду най-разпространените, обичани и известни зеленчуци в света. Мнозина в действителност възприемат доматите за плод, само че поради страхотните им вкусови качества разногласието плод или зарзават остава на назад във времето.

Доматите са доста богат източник на антиоксиданти. Те имат и антисептично деяние. Пресният доматен сок оказва помощ против възпаления или тромби в кръвта. Витамин С и бета-каротинът в доматите са отлични антиоксиданти и оказват помощ за неутрализирането на свободните радикали, които покачват риска от развиването на рак и възпаления.

Сега, когато занапред стартира сезонът на доматите, може да опитате една ефикасна и лесна диета с тях.

Преди всичко обаче, е хубаво да се консултирате с доктор или диетолог и да не стартирате диети без да пита.

Този хранителен режим ще ви помогне да стопите непотребни 3-4 кг и ще зареди тялото ви със здраве и сила. Освен за физиката, доматите и диета с домати ще се погрижи и за душeвността ви. Този зарзават е считан за лековит при положения на меланхолия, а неотдавна учените откриха, че той даже има и антиракови свойства.

Опитайте за 5 дни диета с домати и ще свалите тези непотребни 3-4 кг, с които съвсем всеки човек се бори, а организмът ви ще се почувства по-здрав и мощен. Доматите съдържат четирите съществени типа каротеноиди – алфа-каротен, бета-каротен, лутеин и ликопен – а по този начин също и два мощни антиоксиданта – витамин Е и витамин C.

Ползата от доматите не понижава и след термична обработка, тъй че може и да си приготвите доматен сос със зехтин за още по-здравословно намаляване. Добре е доматите да не бъдат белени, защото в люспите им се съдържат най-вече потребни субстанции.

Ето по какъв начин тъкмо протича диетата:

В диета с домати се ядат към 1-1,5 кг от зеленчука на ден, които в първия ден не трябва да се съчетават с нищо, а да се ядат без сол и други добавки. Може да ядете доматите като ги нарежете или пък да си извършите от тях доматен сок. Приемът се прави на четири пъти. Знае се, че доматеният сок има способността да понижава апетита, тъй че през целия ден няма да усетите вълчи апетит.

На втория ден кг домати могат да бъдат овкусени със зехтин и домакински ябълков оцет.

На третия ден може да включите и малко прясно безсолно сирене към всяка от четирите порции, които ви се поставят за деня.

На четвъртия ден към кг домати се включва и варено бяло пилешко месо.

На петия ден към този момент доматите може да бъдат на салата, в която да сложите и краставица и сурова чушка и овкусени със зехтин екстра върджин, естествен ябълков оцет и малко хималайска сол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР