Домашното насилие е пандемията, за която все още няма нито

...
Домашното насилие е пандемията, за която все още няма нито
Коментари Харесай

Български Viber бот ни помага в борбата с домашното насилие

Домашното принуждение е пандемията, за която към момента няма нито лекарство, нито ваксина. Остава ни единствено предварителната защита – да следим за проблематично държание и знаци, които могат да доведат до принуждение. Ето за какво от фондация Future Perfect сътвориха Viber бота “Силна ”. Той е за предварителна защита на домашното принуждение и е разполагаем за всички консуматори в платформата на този адрес. В момента за него са се абонирали близо 300 души.

Каналът предлага препоръки за сигурност, бърз достъп до денонощните телефонни линии и контакти на всички центрове в България, където хора, потърпевши от домашно принуждение, могат да потърсят отбрана. Затова и още с влизането в чата има шест варианти, от които можем да изберем. Първата информация за домашното принуждение, какво тъкмо съставлява и по какъв начин да го разпознаваме. Важен детайл в борбата с казуса, защото доста нездравословни държания са маскирани като „ естествени “ в актуалното общество.

Има и секция „ Помощ от експерт “, където намираме горещи телефонни линии и алтернатива правна помощ. Има и бърз бутон за контакт със 112, както и информация за центровете за отбрана, където можем да изберем такива за настаняване на потърпевши от домашно принуждение или консултационни центрове. Секция „ Помощ “ пък ни напомня, че в УМБАЛСМ „ Пирогов “ има настояща приемна за жертви на домашно принуждение с отдалечени съвещания посредством денонощна линия за обслужване при рецесии. Номерът за контакт е  0700 40 150.



Освен това всеки потърпевш от домашно принуждение може да потърси помощ при персонален доктор или незабавна помощ. По искане на потърпевшото лице всеки доктор е задължен да издаде документ, в който документално разказва установените увреждания или следи от принуждение. Това е значима стъпка, с която да се защитите от насилника посредством пълномощията на страната.

 

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР