Домашното изсушаване на плодовете и зеленчуците става все по-популярно в

...
Домашното изсушаване на плодовете и зеленчуците става все по-популярно в
Коментари Харесай

Знам от баба, че изсушените по ТОЗИ начин плодове и зеленчуци са полезни

Домашното изсушаване на плодовете и зеленчуците става все по-популярно в днешно време. Освен зимнината, на която са ни научили бабите и дядовците, те са ни оставили и завещание като изсушаването на плодове. Ако пък не знаете по какъв начин вярно да си извършите сушени плодове, прочетете текста, с цел да получите вкусни и положителни резултати:

Най-голям резултат има изсушаването на слънце

Така са приготвяли сушените плодове нашите баби. Това е и най-здравословният метод, само че пък лишава повече време. Плодовете се зареждат от слънчевата сила. Нужни са към 10-тина дни за цялостното изсушаване на продукта. Постелете хартия върху тава или равна повърхнина, като преди този момент сте почистили и подсушили. Наредете си плодовете и зеленчуците, като всеки ден ги наглеждайте за инсекти и ги завъртайте. При неприятно време ги прибирайте. 

По-бързо изсушаване става във фурната

Сложете плодовете и зеленчуците, които ще сушите, във вряща вода за към 2-3 минути, а по-късно ги оставете да се охладят, може и в студена вода. Поставете ги върху хартия и тава за печене. Поставяте във фурната, само че за другите типове плодове са нужни разнообразни градуси и време за изсушаване. Например за ябълките са нужни 5-6 часа за изсушаване, в началото на 80 градуса, по-късно – на 50. При кайсиите е противоположното – първо на 50 градуса, след това на 70 градуса. Печем по 8 часа на всеки стадий. Ако желаеме да изсушаваме домати – първите 3-6 часа печем на 100 градуса, а идващите 6-12 часа – на 70 градуса.
Оставете вратата на фурната леко отворена, проверявайте и обръщайте плодовете и зеленчуците, проветрявайте.

Чрез уреди за сушене
 Ползите от сушените плодове, за които ТРЯБВА да знаете Ползите от сушените плодове, за които ТРЯБВА да знаете
Сушените плодове са доста обичана храна на огромна част от нас, само че се оказва, че те имат освен обичания усет, само че и са ужасно потребни....

Уредите за сушене са най-модерният метод за реализиране на положителни резултати. Можете да изсушавате каквито плодове и зеленчуци решите, без ограничавания. Като времетраене още веднъж имаме до 12 часа, само че пък температурата се управлява автоматизирано, а и уредът работи като фурна с вентилатор. Плюс е, че няма потребност да наглеждате, вадите и обръщате плодовете и зеленчуците, дехидраторът се оправя с това самичък. 

Как най-правилно да подготвяме продуктите за изсушаване?

Ще ви дадем някои образци за обособените плодове и зеленчуци и по какъв начин е най-правилно да ги сушите:
•    Сливи – сортираме узрели такива, изваряваме за няколко минути и по-късно охлаждаме. Ако не са се нацепили, вършим дребни сечения с нож за по-бързото сушене;
•    Ябълки – нарязваме на дъги, отстраняваме семките, а обелката не е задължително;
•    Кайсии – само би трябвало да премахнете костилката;
•    Домати – на кръгчета и поръсени със сол или на четвъртинки със сол, босилек, розмарин, магданоз и зехтин;
•    Чушки – сортираме зрели и здрави такива, само че е по-добре да са по-дребни, а не от най-едрите. Дръжте ги надалеч от влага и на изсъхнало място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР