Домашна тинктура от джинджифил при главоболие и болки в ставите

...
Домашна тинктура от джинджифил при главоболие и болки в ставите
Коментари Харесай

Тинктура от джинджифил при болки в ставите

Домашна смес от джинджифил при главоболие и болки в ставите

Всеки може да подготви тази смес вкъщи и да се възползва от нейните свойства за подсилване на здравето. Трябва обаче да се помни, че тинктурата, както всяко лекарство, има свои лични противопоказания. Ето за какво, преди да я консумирате, предлагаме да се консултирате с доктор и да съгласувате с него тази форма на терапия.

Коренът от джинджифил е прочут на практика по целия свят. Здравословните и лечебните му свойства са употребявани от естествената китайска, тибетска и индийска медицина, а първите сведения за него датират от преди 3000 години. Следователно джинджифилът е едно от най-старите растения, отглеждани за медицински цели.

За свойствата на джинджифила може да се приказва с часове, само че с цел да обобщим, джинджифилът е универсално лекарство. Джинджифилът може да се употребява като натурален антибиотик, отхрачващо средство или като потогонно средство.

Разбира се, потребните му свойства не свършват дотук. Това растение има и затоплящ резултат, облекчава настинките и запека.

Съставки:
джинджифил – 300 г
ракия – 600 мл
мед – 2 с. л.
1 лимон

Приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на филийки и го залейте в буркан с ракия. Оставете го за към 14 дни на мрачно място и разклащайте буркана понякога. След две седмици прецедете течността, прибавете мед, лимонен сок и готово.

Съхранявайте готовата смес в ледник и я консумирайте три пъти дневно, постоянно по една супена лъжица, преди главните хранения. Освен това, използвайте тинктурата краткотрайно при положение на главоболие или болки в ставите, само че не по-дълго от седмица. Продължителната болежка е мотив за посещаване при доктор.

Топъл чай от джинджифил при настинки
Съставки:
вода – 2 чаши
джинджифил – 1 парче
мед и лимон

Вижте още: Кюфтета от пилешко месо и тиквички

Приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на филийки и го залейте с вряла вода. Оставете го за към половин час. След това време запарката е подготвена за пиянство, само че с цел да подобрите усета и изгодите за здравето, прибавете супена лъжица мед и лимонен сок.

Споделете рецептата за тази домашна смес от джинджифил с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР