Домакините от Чехия поднесоха най-голямата изненада до момента на Евроволей

...
Домакините от Чехия поднесоха най-голямата изненада до момента на Евроволей
Коментари Харесай

Волейболистите на Чехия отстраниха олимпийския първенец Франция

Домакините от Чехия сервираха най-голямата изненада досега на Евроволей 2021, откакто шокиращо победиха и изхвърлиха от шампионата олимпийските първенци от Франция. 

Воденият от Иржи Новак отбор победи изрично с 3:0 (25:22, 25:19, 34:32) в последния мач от осминафиналите на шампионата, игран довечера пред близо 4000 фенове в зала " Остравар Арена " в Острава.

Ян Хадрава стана най-полезен за Чехия с 18 точки (2 блока, 1 ас и 58% успеваемост в атака) за успеха. Лукаш Вашина добави още 15 точки (71% успеваемост в офанзива и 57% положително посрещане) за триумфа.

Така Чехия помрачи дебютното присъединяване на Бернардо Резенде отпред на олимпийските първенци и се класираха още веднъж на 1/4-финалите на европейско състезание след 2017 година. 

Там чехите ще играят с настоящите вицешампиони от Словения, които по-рано през днешния ден се постановиха над Хърватия с 3:1 гейма в другия 1/8-финал. Срещата сред Чехия и Словения ще бъде в сряда (15 септември) от 20,00 часа българско време още веднъж в Острава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР