Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането

...
Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането
Коментари Харесай

Направете това с мръсните кърпи и ще станат като нови

Домакините доста добре знаят какъв брой мъчно може да бъде прането на зацапаните кухненските кърпи. След няколко измивания те стартират да избледняват, получават сивкав нюанс и върху тях се появяват петна, които е мъчно или съвсем невероятно да се отстранен.
Всички знаем, че откакто кърпата загуби „ предходния си искра “ тя би трябвало да бъде заменена с нова, само че за какво да пръскаме куп пари, откакто може да създадем по този начин, че старите кърпи да наподобяват като нови.
Оказва се, че има метод да не извършите това, а да върнете ленените произведения в първичния им тип. При това този трик е доста елементарен и на ниска цена.

Старите кухненски кърпи би трябвало да се перат единствено по специфичен, само че и доста елементарен метод.
За да върнете продуктите в първичния им тип ще ви би трябвало вода (5-6 литра), прахуляк за пране (⅔ чаша), белина (2 супени лъжици) и растително масло (2 супени лъжици).
Налейте вода в огромна тенджера, оставете да заври и свалете от огъня. След това прибавете избраното количество растително масло, прахуляк за пране и белина към течността. Разбъркайте добре и деликатно: разтворът ще стартира да се пени мощно.

Трябва са поставите кърпите в тенджера с разтвора, сложете й капака и изчакайте до момента в който течността се охлади (за 4-5 часа, за предпочитане през нощта).
След приключване на избраното време остава единствено да извадите кърпите и да ги изплакнете щедро.
Кухненските кърпи след такова измиване получават пресен тип, сивкавият нюанс и петна изчезват.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР