Домакинът на Световното първенство по футбол Катар беше елиминиран от

...
Домакинът на Световното първенство по футбол Катар беше елиминиран от
Коментари Харесай

Катар записа най-ранното отпадане на отбор домакин в историята на световните първенства

Домакинът на Световното състезание по футбол Катар беше отстранен от шампионата след единствено шест дни и два мача. Отборът не може да продължи в идната фаза, откакто загуби от Еквадор с 0:2 в първия дуел и от Сенегал с 1:3 през вчерашния ден. 
 Селекционерът на Катар: Ако някой счита това показване за неуспех, това е резултат от неговите персонални упования Селекционерът на Катар: Ако някой счита това показване за неуспех, това е резултат от неговите персонални упования
Това е най-ранното отпадане на нация хазаин в 92-годишната история на Световните шампионати, написа АП. Съдбата на Катар беше решена, откакто Нидерландия и Еквадор приключиха 1:1 в другата среща от група А. Катарците имат още един мач против Нидерландия във вторник.
 Катарските почитатели са разочаровани от тима си Катарските почитатели са разочаровани от тима си
Катар към този момент влезе в историята като първият хазаин, изгубил мача на откриването на шампионата. Република Южна Африка през 2010 година е единственият различен тим хазаин, отстранен в груповата фаза, само че южноафриканците реализираха победа и тъждество в два от трите им дуела.
 Мачът на откриването влезе в историята с антирекорд Мачът на откриването влезе в историята с антирекорд
Малката нация от Персийския залив е похарчила към 220 милиарда $ за първото Световно състезание в Близкия изток, само че в този момент откри, че огромното благосъстояние не може да купи футболен тим от международна класа.

Катар в никакъв случай не се е класирал за Мондиал, преди да завоюва правото да бъде хазаин преди 12 години. Всеки член на тима за азиатския първенец от 2019 година играе за локален клуб.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР