Домакинът Бразилия попадна в приемлива група за Копа Америка на

...
Домакинът Бразилия попадна в приемлива група за Копа Америка на
Коментари Харесай

Бразилия с добър жребий за Копа Америка, Аржентина среща Колумбия

Домакинът Бразилия попадна в допустима група за Копа Америка на тегления в Рио де Жанейро чоп, до момента в който безконечният противник на Селесао Аржентина ще се изправи против Колумбия. Осемкратният първенец Бразилия, който е първи подложен в група A, ще се срещне с отборите на Боливия, Венецуела и Перу. Първият им дуел на шампионата е против Боливия в Сао Пауло на 14 юни.

Домакинът на Световното състезание през 2022 Катар, който ще дебютира в изданието като посетител на конкуренцията, не избегна тежки противници, като ще играе с Аржентина и Колумбия в група B. Там попадна и отборът на Парагвай. Япония, която ще взе участие за повторно след несполучливия си дебют през 1999, също попадна в сложна група дружно с рекордьора по трофеи Уругвай (15), сегашния притежател на трофея Чили и Еквадор.

Бразилия, воден от Тите, ще се опита да се реваншира за слабото си показване в предходното издание, когато не съумя да прескочи групите.,,Кариоките “ не са печелили шампионата от 2007 насам. Именно един от тимовете, които изтегли Бразилия в своята група – Перу, победи минимално отбора с 1:0 преди три години, с цел да го в профил от по-нататъшно присъединяване в конкуренцията. Двата тима ще се изправят един против различен на 22 юни в Сао Пауло.

Проблемите пред Аржентина за Копа Америка са даже по-големи.,,Гаучосите “ доближиха до финала в четири от последните пет издания, като загуби от Чили с дузпи в последните два. За последно отборът победи в конкуренцията през 1993 година. Първият дуел за възпитаниците на краткотрайния селекционер Лионел Скалони е против Колумбия в Салвадор на 15 юни, който се намира на едно място под тях в формалната класация на ФИФА и доближи един стадий повече от противника на миналото Световно състезание в Русия. Все още не е ясно дали Лионел Меси ще се завърне в редиците на представителния отбор, откакто не игра в последните шест другарски срещи на Аржентина. Финалът за Копа Америка ще се изиграе на именития стадион,,Маракана “ на 7 юли.

Ето и цялостния чоп:

Група A

Бразилия

Боливия

Венецуела

Перу

Група B

Аржентина

Колумбия

Парагвай

Катар

Група C

Урувай

Еквадор

Япония

Чили. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР