Долни чифлик. Евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент

...
Долни чифлик. Евродепутатът и кандидат за член на Европейския парламент
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев присъства на официалния старт на инфраструктурен европроект в Долни чифлик

Долни чифлик. Евродепутатът и претендент за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Емил Радев участва на формалния старт на план за реорганизация и рехабилитация на улична мрежа в град Долни чифлик и село Старо Оряхово. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Кметът на общината Красимира Анастасова разгласи началото на символичната първа копка, като изясни, че планът по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година е на обща стойност над 1,6 млн. лева без Данък добавена стойност. „ Какъв по-добър знак за нашата община да дадем точно на 9 май – Деня на Европа, началото на европроект, който се реализира в следствие от европейската взаимност. Дейностите по плана включват изцяло преасфалтиране и замяна на тротоари по ул. „ Кирил и Методий ” в с. Старо Оряхово и по улиците „ Демокрация ”, „ Армейска ”, „ Иван Сокачев ” и „ Трети март ” в гр. Долни чифлик ”, изясни Анастасова. „ Нека планът се осъществя качествено и в период ”, обърна се тя към изпълнителите на плана, като посочи, че продължителността на строително-ремонтните работи е 180 календарни дни.
„ През идващия програмен интервал България чака повече евросредства. Ние сме една от дребното страни, чиито бюджет за идващия програмен интервал ще бъде повишен. Това е резултат от взаимните старания на българските представители в Екологичен потенциал и на държавното управление на премиера Бойко Борисов. Очакваме с 4 милиарда лева повече евросредства, а това значи повече пари за пътища, за пречиствателни станции, за образование на младежите, за по-конкурентоспособен бизнес, за обществени стратегии ”, разяснява Емил Радев.
Кметът на Варна Иван Портних, който също участва на церемонията, съобщи, че разчитаме на европейското финансово рамо, само че резултатите са факт и с дейната работа на българските държавни и локални управляващи. „ Дейни кметове като Красимира Анастасова съумяват да притеглят и пълноценно да употребяват европейските средства, с цел да осъществят качествени и потребни за хората планове ”, посочи Портних и поздрави Анастасова за напъните да употребява всички благоприятни условия за възобновяване на инфраструктурата в Долни чифлик.
Сред формалните лица на събитието бяха още ръководителят на Общинския съвет в Долни чифлик Жеко Жеков и общински съветници, представители на Държавна фирма „ Земеделие ”, кметове и кметски наместници, общинският началник на ГЕРБ Николай Николов, доста жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР