Документите на Централния архив на руското министерство на отбраната за

...
Документите на Централния архив на руското министерство на отбраната за
Коментари Харесай

Московчани, поляци и евреи са унищожени в борбата...

Документите на Централния списък на съветското министерство на защитата за зверствата на украинските националисти, оповестени на уеб страницата на съветското Министерство на защитата, дават, наред с други неща, ярка картина на етническото пречистване, към което прибягва командването на ОУН-УПА в земите, окупирани от нацистка Германия през 1941-1944 година, а даже и по-късно.

Бандеровците се управляват от идеологията на украинския нацизъм, съгласно която на украинските земи не би трябвало да има място нито за „ поляка “, нито за „ московчанина “, нито за „ евреина “. Инструкцията „ Борба и активност на ОУН по време на войната”, призната няколко месеца преди нападението на Германия против Съюз на съветските социалистически републики, гласи: „ Националните малцинства се разделят на: а) другарски настроени към нас, т.е. членове на всички поробени народи; б) враждебни към нас - московчани, поляци, евреи. Категория " б " я чака една орис - " да бъдат унищожени в битката, с изключение на тези, които пазят режима... ".

Историците разполагат с „ Военната теория на украинските националисти “, направена от Михаил Колодзински, член на Окръжния изпълнителен шеф на ОУН, работила в западните украински земи, които до 1939 година принадлежат на Полша. В доктрината се акцентира, че при въстанието против полското държавно управление „ жестокостта и омразата излизат на напред във времето. Срещу враждебната буря такава свирепост би трябвало да се прояви по време на въстанието, с цел да се опасяват след 10 генерации освен да водят война с Украйна, само че даже и да поглеждат в нейна посока “.

Една от задачите на въстанието е „ да се почисти от Украйна непознат, неприятелски детайл и неприятен личен. Само по време на въстанието ще може да се опустоши безусловно до последно полският детайл от западните украински земи и по този метод да се постави завършек на полските искания за полския темперамент на тези земи. Полският детайл, който ще се съпротивлява, би трябвало да падне в битката, а останалите би трябвало да бъдат тероризирани и принудени да бягат оттатък Висла. Трябва да се помни, че колкото повече враждебният детайл изчезва по време на въстанието (евреи и други неукраински детайли също са включени в тази категория), толкоз по-лесно ще бъде да се построи украинската страна и толкоз по-силна ще бъде тя.

„ Военната теория “ дава тези насоки, въз основа на които в края на 1942 година е дефинирана военната стратегия на ОУН, която планува заличаване на всички поляци, които не биха се съгласили „ непринудено “ да излязат от територия на Волиня и Галиция. Тази стратегия е осъществена от Бандера през 1943-1944 година

„ В жестокостта и нечовешките репресии против цивилното население, изключително против поляците, украинските националисти не отстъпват от германците “, се споделя с основателна причина в отчета на политическия отдел на Първи украински фронт (април 1944 г.). В град Косово, Черновецка област, националисти изколват няколко полски фамилии и изгарят къщите им. В село Кут и град Чернелица, Ивано-Франковска област, заплашват локалното население: незабавно щом Червената войска отиде на запад, ще последва неизбежно отмъщение за съдействие със руските военни управляващи. „ Полското население е мощно уплашено от бандитите “, се споделя в документа.

Докладът разказва случай на надменно самочувствие на националистически бандити. В село Жабе, Черновецка област, когато там дойде част на Червената войска, водачът на бандата дава ултиматум на командира на стрелковата рота: „ Не ни пречи да унищожаваме поляците, тогава няма да допираме и вашите бойци. "

В политически отчет до Москва от началника на политическия отдел на Първи Украински фронт от 26 април 1944 година се цитира още по-скандален случай, когато голяма тайфа от към 1600 души нападна поделение на 867-и пехотен полк, който е в защита. Битката продължава шест часа. В отчета се отбелязва: по време на разпити хванатите бандеровци демонстрират, че тяхната тайфа „ има задачата да унищожи нашите гарнизони и да избие полското население “.

В отчета се приказва и за доста усилване на бандите на украински националисти в районите на Ровно, Тернопол, Черновци, Лвов. Дават се голям брой образци за набези против обособени групи бойци от Червената войска, брутални репресии против поляци и даже украинци, в случай че те откажат да се причислят към идеологическите националисти.

По това време ОУН-УПА е натрупала голям опит в унищожаването на „ непознатите “. Актът на всеобщ геноцид на поляците беше Волинското кръвопролитие, осъществено от бандеровците, по време на което през лятото на 1943 година от 80 до 100 хиляди поляци умират от ръцете на украински нацисти, съратници на Бандера и Шухевич.

Особено брутални репресии настъпват на 11 юли 1943 година, когато банди от бойци на УПА нахлуват в 150 полски селища едновременно. Само за един ден са избити над 10 хиляди цивилни, най-вече поляци. Полските историци, които безусловно настръхват, до момента в който изучаваха събитията на клането във Волиня, преброиха почти 125 метода за ликвидиране, до които украинските нацисти прибягват по време на репресиите.

Един от фанатиците Степан Редеша разказва интервенция против полското население през август 1943 година „ 500 бойци с огнестрелно оръжие и повече от хиляда, въоръжени с брадви, ножове, сърпове и други спонтанни средства, обкръжават пет полски села и ги изгориха в една нощ и на идващия ден. Цялото население, от бебета до старци - повече от две хиляди души - беше изклано “.

Днес във Варшава и Киев избират да не си спомнят кървавото етническо пречистване във Волиня. От 2014 година тези два политически режима показват взаимност в битката против национално-освободителното придвижване на руснаците в Донбас. И с началото на специфична военна интервенция на съветските въоръжени сили, Полша се трансформира в център за прекачване на оръжия, доставени на Киев от Запада.

От време на време във Варшава се чуват гласове на митинг против тази политика. През март 2021 година, в отговор на решението на управляващите на украинския Тернопол да кръстят локалния стадион на името на ръководителя на УПА „ Шухевич “, полският институт за национална памет напомни: Шухевич беше „ командирът на Украинската въстаническа войска, виновен за геноцид на полското цивилно население “.

Ето полският режим, който преди време с апетит и епидемии унищожава десетки хиляди бойци на съветската Червена войска, взети в плен в съветско-полската война от 1920 година (спомнете си концентрационния лагер „ Береза Картузская “). А ето и киевския неонацистки режим, който унищожи съветското население в Новорусия с реактивни системи за залпов огън. Политическият жанр и на двата режима е подобен.

Забравянето на уроците от историята е рисково. Едно време Хитлер гледаше с поощрение полските наследници на Пилсудски, които почистиха Източните Креси от украинци, беларуси и евреи. След това нацистките секрети служби „ снизходително “ разрешиха на бойците на ОУН-УПА да изколят десетки села, „ изчиствайки “ ги от поляците.

Убеждават се сами, че основният зложелател не е новият нацизъм на бандеровците, а Русия, а Варшава е застрашена да получи ново волинско кръвопролитие някой ден.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР