Документалната продукция ще приближи зрителите до личността на човека Желю

...
Документалната продукция ще приближи зрителите до личността на човека Желю
Коментари Харесай

„БНТ Представя“ филм за Желю Желев

Документалната продукция ще приближи феновете до личността на индивида Желю Желев – първият демократично определен президент на България



10 май 2022 година /вторник/



Тази сряда (11 май) от 21:00 ч., поредицата „ Българска национална телевизия Представя “ по Българска национална телевизия 1 ще излъчи филм за Желю Желев. Познат на шепа хора с дисидентската си позиция преди 1989 година, Желю Желев последователно се постанова на първите демократични манифестации, става създател на Съюз на демократичните сили и взе участие интензивно в Кръглата маса, а през 1990 година е първият демократично определен президент на България.

Документалната продукция ще приближи феновете до личността на индивида Желю Желев, за неговите съмнения и подозрения, компликации и победи, които са забравени. Тридесет и пет години по-късно, филмът ще напомни за малцината останали от „ Клуба за поддръжка на гласността и преустройството “, от създателите на Съюз на демократичните сили и от помощниците в Президентството. Този епизод на „ Българска национална телевизия Представя “ ще предизвика и любознанието на младите, с цел да потърси стойностните полезности в личността на Желю Желев, за които те може би не знаят.
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР