Макар болшинството от българите да предпочитат морската почивка през юли

...
Макар болшинството от българите да предпочитат морската почивка през юли
Коментари Харесай

Юруш на море през юни – и е по-чисто и е по-евтино

Макар болшинството от българите да избират морската отмора през юли и август, то е добре да имат поради, че юнското море също има куп преимущества, заслужаващи си да бъдат пробвани. Така да вземем за пример през пролетно-летния месец морската вода е чиста, ще избегнете блъсканицата и мръсотията в курортите, а и можете да се насладите на напълно различен тип почивка. Експерти от региона на туризма означават, че пониженията по хотелите варират сред 10 и 40% и си заслужава да се замислите дали да отдъхвате в този момент или в края на лятото.

 

Мнозина са разкрили плодородната формула и към този момент са под чадърите на морския бряг, още повече, че времето е задоволително горещо и е идеално за плаж, тъкмо колкото през юли и началото на август.

В момента доста първокласни хотели, най-вече с4 звезди, дават много преференциални предложения, като против 80 или 90 лв. дневно може да се възползвате от цялостно обслужване – нещо, което през август ще ви коства най-малко двойно. Така че юнското море много съществено пести пари, което е неоспорим плюс. Такива предложения има за Свети Влас, Несебър, Дюни, Слънчев бряг и Приморско.

Срещу тези пари получавате с изключение на закуска и вечеря и всички екстри на мястото на настаняване – прилагане на басейни, аквапаркове, спа, коктейли на плажа, анимация, шоупрограми, всевъзможни детски занимания. При 5-звездните хотели цената е повечко – сред 130 и 170 лв. дневно, още веднъж с включено всичко в цената.

 

Намалени съвсем на половина са даже и дървените бунгала по морски комплекси като Шкорпиловци, Камчия и Кранево. Къщичките в този момент може да се наемат против 40-50 лв., до момента в който през август цената ще върви към 80 за дву- и триместните къщурки.

В дребните фамилни хотелчета в Приморско също има много преференциални оферти – стаите са по 55-60 лв., а студиата и жилищата – по 75 на нощ.

 

В Гърция, която е обичана дестинация на доста българи, цените също са много по-ниски в ранния морски сезон. За 5-6 дни може да намерите доста положителни предложения за към 1 500 лв. в доста положителни хотели, с пакет ол инклузив. Естествено, че в по-луксозните курорти и места за настаняване цените са много по-високи и не са по джоба на междинния българин.

 

Друго преимущество на ранното море – цените в заведенията, от които всяка година се оплакват туристите, по този начин или другояче са високи, само че към момента не са надути на максимума и това е добър претекст да тръгнете в този момент или след седмица към морето. През август цифрите ще са много по-стряскащи. И още нещо – кръчмите не се пукат по шевовете, умерено е и можете да разчитате на доста по-добро обслужване, да ви извърнат особено внимание и да не се постанова да изчаквате поръчките си по половин час. Така че шансът да вечеряте в положително заведение на по-ниски цени никак не е за подценяване. През юни може даже да не се постанова да вършиме резервация два дни авансово, тъй като напорът е към момента прекомерно дребен. Така че може да седнете където си поискате, без да се постанова да се обаждате авансово. И най-важното – плажът няма нищо общо с августовския пъкъл, при който таман сте намерили едно свободно местенце и шумна компания се тръсва с чадъри и хладилни чанти на метър от вас. Сега, с изключение на, че водата е кристално чиста и е умерено и свободно, има премного място на пясъка.

 

Най-вероятно единственият минус на ранното море е това, че в случай че ви се желае дестинация с повече хора, през юни по-скоро няма да намерите. Шумните компании, веселбите с доста хора в заведенията по-скоро са картина от юли и август. Възможно е и доста от нощните питейни заведения още да не са отворени. Ако обаче желаете същинска отмора, успокоение, надалеч от тълпите, и то на много по-ниска цена, вашето морско прекарване е тъкмо в този момент.

Инфо: Уикенд

Тагове: море почивка финанси евтино море Гърция България
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР