Докторът на медицинските науки и диетолог проф. Алексей Ковалков назова

...
Докторът на медицинските науки и диетолог проф. Алексей Ковалков назова
Коментари Харесай

Най-вкусната подправка, която гарантира щастието, дава жизненост и енергия на организма

Докторът на медицинските науки и диетолог проф. Алексей Ковалков назова потребните свойства на какаото и разкри по какъв начин то въздейства на мозъка. Как какаото въздейства на мозъка?

Първо, единственият аналог на този артикул може да бъде доста добър шоколад или кафе, означи Алексей Ковалков. Тези артикули могат да образуват нови връзки в мозъка, да подобрят действието му и са незаменими в това отношение.

Чаша какао или кафе може да задейства мозъка, да ви помогне да вземете нужните решения и да излезете с ексцентричен метод към казуса. Това свойство е потвърдено посредством опити.

Второ, какаото провокира отделянето на ендорфини - хормони на удоволствието - и оказва помощ на човек да се усеща благополучен. Специалистът предлага на феновете на тази напитка умерено да я употребяват. Той обаче поучава да не се прибавя захар към нея. По-добре прибавете сметана или мляко.

Други изгоди от какаото

То е засищащ и висококалоричен артикул. В 100 грама какаови зърна има 400 kcal. Гарантира заряд от жизнеспособност и сила за целия ден. Действа като натурален антидепресант, защото съдържа фенилетиламин. Съдържа витамини (В9 - фолиева киселина, А, В, РР, Е), минерали (цинк, желязо, калий, калций, натрий, фосфор), протеини. Бързо възвръща мускулите след спорт или тежка физическа работа и даже превъзхожда специфичните питиета, предопределени за спортисти.

Подобрява благосъстоянието. Помага за производството на ендорфин - " хормона на насладата ". Съдържа меланин - пигмент, който защищава кожата от ултравиолетовите лъчи. Помага за намаление на кръвното налягане, което оказва помощ при хипертония. Съдържа доста процианидини (добри антиоксиданти). В някои страни се приема за афродизиак. 

“Не прекалявайте с тази напитка, защото какаовите зърна, от които е направена, съдържат пурини – субстанции, които вземат участие в метаболитните процеси в организма, само че остатъкът им в кръвта може да аргументи редица затруднения и болести. Подхождайте към всичко рационално и ще получите освен наслаждение, само че и изгоди за здравето ", споделя специалистът.

Напитката покачва чувствителността на организма към инсулин и понижава риска от диабет. За този резултат би трябвало да приемате 900 мг флавоноиди. За пресмятане 40 г какаови зърна или черен шоколад са 150-200 мг флавоноиди.⠀ Какаото също защищава невроните от инфектиране и гибел, усъвършенства зрителната заостреност и способността за разграничаване на контрастни цветове.

Този вълшебен артикул освен понижава чувствителността на кожата към ултравиолетовото излъчване, само че и усилва притока на кръв в дермата и оказва помощ за нейното засищане с О2, което е от изгода за закъснение на стареенето съгласно actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР