Доктор Насрула е лекар от Пирдоп, който от години лекува

...
Доктор Насрула е лекар от Пирдоп, който от години лекува
Коментари Харесай

Доктор Насрула от Сирия вече 8 години лекува български деца, но не получава гражданство

Доктор Насрула е доктор от Пирдоп, който от години лекува локалните деца. По генезис той е от Сирия, само че се усеща изцяло българин. Лекарят живее в България с спирания към този момент 37 години, само че все пак към момента не може да получи българско поданство.

След като приключва медицина в България, се дами за българка и дружно с двете им деца отпътуват за Сирия. Откъдето ги прогонват бомбардировките през 2013-та.

„ Бях поканен тука в Пирдоп на трудов контракт и от този момент работя тука. Тука в действителност съм останал, тъй като доста ми харесва, хората са супер тука в България. В интерес на истината аз се считам в действителност за българин, пристигнал съм тук на 18 години.

Снимка: bTV

Доктор Насрула споделя, че също така е осведомен и с българската сентенция - откъдето е дамата, от там е и родата.

Неговата брачна половинка е цигуларката Лъчезара Димитрова. Двамата се срещат още като студенти и любовта сред тях пламва в университетския стол.

„ Аз бях ученичка в музикалното в Плевен, той беше студент по медицина и двете здания споделяха общ стол. От дума на дума, от паница на паница и по този начин 30 години “, спомня си Лъчезара.

Сега докторът е любим на цялостен един град. Лекува грипове, настинки, пневмонии, даже онкоболни деца. Стои по цели нощи в отделението, споделят майките в Пирдоп.

А жена му споделя, че в случай че се върне в Сирия няма да може да се прибере повече в България, тъй като ще го активизират като доктор и няма да му дадат изходна виза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР