Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна

...
Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна
Коментари Харесай

Спешният екип за ужаса на АМ "Струма": Добре, че няма пострадали деца

Доктор Агнеса Янева и здравна сестра Ирина Руссо от Спешна помощ в града първи се отзовават на място на злополуката на автомагистрала Струма при започване на седмицата.

Снимка: Ирина Жерева

Верижният конфликт на повече от 20 автомобила стана на новия сектор от автомагистралата наоколо до Сандански. Един човек почина, а 10 бяха ранени.
Разказ от първо лице за ужаса на Автомагистрала „ Струма ”: Чувах спирачки, удари и писъци Говори мъжът, подал пръв сигнала за верижната злополука
Д-р Агнеса Янева изясни, че всеки ден има оповестени случаи за произшествия, за потърпевши хора и инвалидизирани, по думите й Кресненското дефиле е рисков регион. За тежката злополука лекарката споделя, че в съзнанието й остава картината на доста ранени хора, с тъга в душата за себе си и своите близки. По думите й най-хубавото в този случай е това, че няма потърпевши деца.

Снимка: Ирина Жерева

„ Притесняваме се, че в такава злополука ще има доста жертви, само че гледаме да реагираме незабавно по най-бързия начин”, уточни още доктор Агнеса Янева.
10 от ранените в злополуката на Автомагистрала „ Струма ” остават в болница Трима от тях са в тежко положение
Смачкани коли, затиснати хора – това е гледката, която е запомнила и здравната сестра Ирина Руссо. „ В първия миг реагираме до най-близко потърпевшия, в тази ситуация това беше една жена, няколко мъже изтеглиха кола, с цел да я извадят. Другите бяха по-далече и достъпа до тях беше по-труден”, спомня си Ирина.

Бих посъветвала хората да карат деликатно и постоянно да се преценяват с пътната конюнктура, тъй като в тази ситуация мъглата беше доста гъста и очевидно скоростта е била висока”, означи още Ирина Руссо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР