Докосване на лактите вместо ръкостискане. Това е новият поздрав, който

...
Докосване на лактите вместо ръкостискане. Това е новият поздрав, който
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Кристалина Георгиева ползва новия метод за ръкостискане в света СНИМКИ

Докосване на лактите вместо здрависване. Това е новият привет, който светът употребява против ковид, написа "Стандарт ".

Председателят на МВФ Кристалина Георигева даде образец като стартира да поздравява по този метод на формалните си срещи. Губернаторът на Небраска, който от дни употребява този тип привет, прикани всички хора да го вършат. Преди три ден крайник с новия привет повлече Мауриньо.



В Иран и Китай пък има друга мода. Заради ковид там се поздравяват с подритване. В Иран се популяризира видео, в което двама другари се срещат, поздравяват се, държейки ръце в джобовете, с маски на лицето и вместо поздрави те си допират единствено краката. Подобно видео се появи в Ливан, където известни артист и артист, се поздравяват взаимно, докосвайки се единствено с крайници.

Коронавирусът накара доста страни да се откажат от обичайните привет и да преминат към по-безопасни форми. Infostock.bg заключи някои от тях

Свит пестник в Китай

В Пекин с разпространяването на вируса се появиха билбордове, които приканват жителите на китайската столица да не се ръкуват, когато се срещат. Препоръчва се да се върне обичайния жест - вдигната ръка със сгънат в пестник длан и пръсти.

Примигване във Франция

Вестниците във Франция са цялостни със препоръки по какъв начин да се размени обичайното здрависване на среща, което е жест на вежливост в страната в работна среда и целувки по бузата в неофициална конюнктура. Експертите акцентират, че ръкостискането е относително ново събитие в международната просвета, появило се през Средновековието. Според специалисти, ръкостискането може да бъде сменено със вербален привет, даже намигване с очите би било задоволително.

Потупване по гърба в Австралия

Брад Хаззард, министърът на опазването на здравето в Нов Южен Уелс, поучава хората да се откажат от здрависване и то да се размени с взаимно потупване по гърба. Той също по този начин поучава да се внимава с обичайните целувки като привет в неофициална конюнктура.

Сбогом на металните пръчици в бразилското мате

Министерството на здравеопазването на страната предизвестява жителите да не споделят железни пръчици, които жителите употребяват, когато пият обичайна тонизираща напитка мате с високо наличие на кофеин. Освен това управляващите поучават изцяло да заобикалят целувките при среща.

Усмивка в Германия

Ръкостискането като привет е анулирано на най-високо ниво. Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер отклони желанието на канцлера Ангела Меркел да се ръкуват, като се усмихна, вместо да протегне своята ръка. И двамата се разсмяха, а Меркел прибра протегната си ръка преди да седне.

Изпитание за вярата в Испания и Полша

Коронавирусната зараза може да наруши една от най-обичаните обичаи на испанските католици - целуването на статуите на Богородица през Великденската седмица, до която остава месец, само че ритуалът може да бъде неразрешен, пишат медиите в Мадрид.

Представителят на Министерството на здравеопазването Фернандо Симон сподели, че това е една от ограниченията, които сега се преглеждат на най-високо равнище.

Полша също е една от най-отдадените на католицизма европейски страни, а вярващите правят „ духовно причестяване ", вместо да ядат самун. Църквата към този момент прикани вярващите да не спускат ръцете си в светена вода, когато влизат и излизат от църквата, а вместо това единствено да се прекръстят.

През Великденската седмица вярващите се редят да целуват ръцете или краката на статуите на Богородица, до момента в който я молят за протекция.

Край на прегръдките в Румъния

Властите на страната, обаче, предизвестиха предходната седмица румънците да подаряват цветя и дарове без те да са съпроводени от обичайна целувка и прегръдка.

Без „ нос в нос” в Обединени арабски емирства

Обединените арабски емирства, както и Катар, поучават жителите си да се откажат от обичайния привет „ нос до нос " (всеки допира с устни горната част на носа на другия, като се ръкостискат с дясната ръка, а лявата ръка е сложена на рамото на другия).

Властите на ОАЕ непрекъснато предизвестяват в последно време жителите да не се ръкуват и да не се целуват по бузата (нещо всекидневно в арабския свят) на среща. Съветват да се поздравяват единствено като помахат с ръка.
Копирано от standartnews.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР