Доколкото имам информация не става въпрос за техническа неизправност на

...
Доколкото имам информация не става въпрос за техническа неизправност на
Коментари Харесай

Каракачанов: Инцидентът с МиГ-29 не е заради техническа неизправност

Доколкото имам информация не става въпрос за техническа нередовност на самолета. Това съобщи някогашният министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който разяснява пред БГНЕС трагичния случай с падналия изтребител МиГ-29 над Черно море.

Каракачанов акцентира, че упражнението, което е изпълнявано от водача - нощни стрелби над морско пространство е извънредно комплицирано. Той не изключи водачът да е изгубил ориентировка, само че бе безапелационен, че следствието, което към този момент е в ход, ще откри аргументите за случая.

„ Нека способената комисия, назначена от Военновъздушни сили, да си свърши работата, тъй като всичко останало са догатки. Пилотът не е човек без опит, само че самата нощна пукотевица над морето е извънредно мъчно упражнение “, сподели Каракачанов.

Той разгласи, че България сега разполага с 8 изтребителя МиГ-29, които са минали ремонт. Имаме и още, само че те се нуждаят от съответния ремонт на моторите, доставка на елементи и т.н.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР