Докладът за сливане на сегашните пет общински дружества за управление

...
Докладът за сливане на сегашните пет общински дружества за управление
Коментари Харесай

Борис Бонев: ГЕРБ продължават с източването – пет общински дружества за пазари вместо едно |

Докладът за обединение на сегашните пет общински сдружения за ръководство на пазарите в едно, импортиран от самостоятелния общински консултант Борис Бонев, бе отритнат на Комисиите по финанси и по стопанска система в Столичния общински съвет от ръководещото болшинство на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Атака.

Целта на предлагането на Бонев е да усъвършенства общинските действия, да понижи броя на шефовете и директорските препоръки, да се слеят дублираните административни звена и с това да се понижат разноските за действието им, оповестяват от Спаси София.

По публични данни от Столичната община, единствено от намаляването на броя управителен позиции от 15 на три, ще бъдат спестени над 2 млн. лева от парите на данъкоплатците в границите на един мандат. По думите на вносителя Борис Бонев, единно сдружение би оптимизирало работата на административните звена за маркетинг, счетоводство, финанси, връзка и надзор, би осигурило дейно ръководство на финансите и реализиране на спестовност от мащаба при публични поръчки.

„ Спестяването на два милиона лв. единствено от премахването на сегашните управителен позиции, които са непотребни, е сериозен запас, задоволителен за обновяването на няколко улици или градинки или закупуването на няколко нови рейса. В тази сметка въобще не са включени и спомагателните икономии, които ще се реализиран посредством обединяването на дублираните звена и усъвършенстването на администрацията и процедурите. “ – стимулира предлагането си самостоятелният консултант от Спаси София.

„ Очевидно е, че вместо да спести милиони от бюджета на Столичната община, ръководещото болшинство държи да изхранва пет успоредни управления и администрации “, разяснява Бонев.

Той прибавя, че предлагането за понижаване на непотребните и непродуктивни разноски е изключително значимо в обстановка на тежка икономическа рецесия и понижени доходи и е лакмус за това какви са същинските планове на всяка партия.

„ За сякаш десния ГЕРБ явно е по-важно да има безпределно доста управителни и надзорни препоръки и управителен места, с цел да ги раздава като премия за послушност към Партията. Вместо Общината да подсигурява, че всеки лев ще бъде вложен вярно и отговорно “, сподели още Бонев.

От Спаси София напомнят, че повтаряне на администрацията за гарантиране на работни места за партийните фрагменти на ГЕРБ и източване на бюджета с непродуктивни разноски, е типично за ръководената от госпожа Фандъкова Столична община. В сферата на превоза, да вземем за пример, дейностите са разпръснати в няколко дирекции, сдружения и ЦГМ, което е неефективно освен поради разточителството на средства, само че и поради неналичието на ясна отговорност и връзка. По думите им Общината има незабавна потребност от смела промяна за възстановяване на резултатите и понижаване на загубите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР