Докладът на ЕК за върховенството на закона основните критики бяха,

...
Докладът на ЕК за върховенството на закона основните критики бяха,
Коментари Харесай

Десислава Ахладова: Видяхме юридическа неграмотност, която ще се отрази на следващите избори

" Докладът на Европейска комисия за върховенството на закона главните рецензии бяха, че Народното събрание приема законите преждевременно без оценка за влияние ", напомни Десислава Ахладова – министър на правораздаването в оставка по време на брифинг на ГЕРБ.

" В този парламент обаче видяхме нещо нечувано – закон за правосъдната власт, наказателно процесуален кодекс и избирателен кодекс, се одобриха за първи път без да се питат отрасловите министерства и Висш съдебен съвет. За първи път видяхме, че нито заинтригуваните лица, нито жителите можеха да вземат участие в публичните съвещания за изборния кодекс ", разяснява Ахладова.



Според партийния водач Бойко Борисов, виновен за хаоса, който ще се сътвори, е Румен Радев, а депутатът Слави Трифонов е инструментът. " Видяхме една юридическа неначетеност, която няма по какъв начин да не се отрази в идващите избори ", добави Ахладова. Според нея в изборното законодателство има спорни текстове, които се бият и не е ясно по какъв начин ще бъдат разтълкувани при едно обжалване пред съда.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-partiite-trjabvjaa-da-sazdadat-stabilno-upravlenie-v-belgija-praviha-kabinet-2-godini.html

" Новите варвари погазиха освен Конституцията, правилника и законите, само че и превъртяха времето. Никога до в този момент не се е случвало за една нощ да се приема кодекс, в тази ситуация избирателен, и той да бъде обнародван с по-ранна дата от деня на приемане и обявяване в държавен вестник. Говоря за указа, който подписа президентът Румен Радев на Разпети петък с дата 1 май ", съобщи и Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

Оказа се, че макар нормалните ни усещания, 1 май може да се равнява на Разпети петък и противоположното, сподели и Томислав Дончев.

" Основна парадигма на политическия дискурс в този момент е, че партиите на смяната са спечелили изборите. Да приемем, че е по този начин и за какво не ни пуснаха да си вървим. Да управляваш не е да смениш Facebook с парламентарната естрада. Да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения ", акцентира той. Според него се оказва, че късият живот на този парламент е, с цел да промени изборните правила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР