В последните 10 години има около 650 загинали при катастрофи

...
В последните 10 години има около 650 загинали при катастрофи
Коментари Харесай

Експерти за войната по пътищата: 650 загинали годишно и 8000 тежко ранени

В последните 10 години има към 650 починали при произшествия годишно и към 8000 тежко ранени годишно. Това разяснява в " Денят стартира " Влaдимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

По думите му при случая с тежката злополука в Пловдив има 3 казуса, които са повтарящи се - първият е високата скорост.

" В естествените страни скоростта се управлява с камери и механически средства. Колко стационарни камери има в град Пловдив, които управляват скоростта - 0. Има 4 мобилни камери на " Пътна полиция " - това е вторият по величина град в България. Вторият проблем - този водач е на 3 години, с 15-17 нарушавания, излиза въпросът за подготовката на младите водачи. Третият е е дали би трябвало да има специфичен статут първите 2 години за млади водачи с по-завишени наказания - възбрана да карат мощни коли. Четвъртият проблем е образование - да дадеш на детето си мощен джип не е добър метод и израз на синовна любов. Това е да дадеш зареден револвер на едно малко дете ", сподели Влaдимир Тодоров.

" Когато имаме общество, което съблюдава изцяло разпоредбите нападателните и неспазващи разпоредбите би трябвало да бъдат глобени от страната ", добави Росен Рапчев, държавен специалист в Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Той е безапелационен, че нито един инструктор не образова водачите да карат с 200 километра в обитаемо място.

" Важен е персоналният образец, който даваме. Той е наследник на чиновник на " Пътна полиция ", сподели още Росен Рапчев и акцентира, че са нужни законодателни промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР