Доклад за свободата на медиите, в който са набелязани редица

...
Доклад за свободата на медиите, в който са набелязани редица
Коментари Харесай

Брюксел погва Фабриката на Прокопиев за новини менте

Доклад за свободата на медиите, в който са набелязани редица ограничения за обезпечаване на цялостна бистрота при финансирането на медиите и гаранция за тяхната самостоятелност, ще одобри Европейският парламент, написа " Монитор ".

Мерките би трябвало да бъдат подхванати от всички страни - членки на Европейски Съюз. Докладът е направен и утвърден от Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) и през вчерашния ден беше импортиран в пленарна зала за разглеждане, а през днешния ден във връзка Международния ден на свободата на словото би трябвало да бъде гласуван. Сред главните оферти в отчета е да се забрани или най-малко да стане изцяло транспарантно присъединяване в публични поръчки на сдружения чийто краен притежател има медийно сдружение. Предлага се също страните в Европейски Съюз да се задължат да оповестяват за бюджетното финансиране, предоставяно на медийните сдружения, както и да се прави непрекъснато наблюдаване на всяко бюджетно финансиране, отпускано на притежатели на медии.

Осъдените или приетите за отговорни в осъществяване на каквото и да било закононарушение не следва да бъдат притежатели на медии, се добавя в отчета.

Четете цялата публикация единствено в Агенция " Монитор ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР