Доказателствата, че нездравословната храна не е полезна за тялото ни,

...
Доказателствата, че нездравословната храна не е полезна за тялото ни,
Коментари Харесай

Нездравословната храна може да доведе до трайни увреждания на мозъка

Доказателствата, че нездравословната храна не е потребна за тялото ни, а още по-малко за мозъка ни, се натрупат като чийзбургер с всички гарнитури.


Сега ново изследване откри, че храненето с високо наличие на мазнини и захар може да докара до трайни увреждания на паметта при плъхове, хранени с тези артикули от ранна възраст. Това наподобява се дължи на обстоятелството, че диетите с високо наличие на елементарни захари и наситени мазнини нарушават функционалността на ацетилхолина- основен невротрансмитер в мозъка на животните, който взе участие в паметта.

" Това, което виждаме освен в тази публикация, само че и в някои други наши скорошни работи, е, че в случай че тези плъхове са израснали на база нездравословна диета, те имат тези нарушавания на паметта, които не изчезват ", изясни Скот Каноски, невролог от Университета на Южна Калифорния, представен от Science News.

Последните проучвания свързват храненето с нездравословни, модифицирани храни с риска от заболяването на Алцхаймер в по-късна възраст.

Други проучвания демонстрират, че храненето с нездравословни храни може да подкопае контрола на апетита в мозъка, а затлъстяването може да промени способността на човешкия мозък да разпознава пълнотата и да се усеща задоволен, откакто хората употребяват храни с високо наличие на захар и мазнини.

Общата констатация в тези изследвания е, че типовете храни, които са постоянно срещани в западната просвета, постоянно въздействат на паметта, даже когато се употребяват понякога.

И по този начин, какво става, в случай че хората, или в този случай плъховете, се хранят по този метод от ранна възраст?

Изследователският екип храни плъхове с храни с високо наличие на мазнини и захар от 26 до 56-дневна възраст - интервал, който съответствува с юношеството на индивида, когато мозъкът претърпява доста развиване. Друга група плъхове на същата възраст вместо това се хранели със здравословна храна.

При тестванията за памет плъховете, подложени на диета от вреден вид, не могат да разпознаят нови обекти в сцена, която са изследвали преди дни, или в случай че прочут обект се е преместил леко, до момента в който контролната група може. Тези проблеми с паметта се резервират даже когато групата с нездравословна храна минава на здравословна диета за 30 дни.

Изследователите откриват също по този начин, че групата с нездравословна храна е имала понижени равнища на протеин, който придвижва ацетилхолин в хипокампуса- мозъчна област, която оказва помощ за консолидиране на спомените и пространствената информация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР