Доказано е, че жените, които пушат по време на бременността,

...
Доказано е, че жените, които пушат по време на бременността,
Коментари Харесай

Какви увреждания предават мъжете пушачи на децата си?


Доказано е, че дамите, които пушат по време на бременността, слагат и себе си, и плода в риск от редица здравословни проблеми. Проучване на журнала The FASEB обаче акцентира отрицателния резултат от тютюнопушенето и върху здравето на деца, чийто татковци са пушели постоянно към момента на зачеването им.

Установено е, че мутагенното деяние на цигарения пушек върху ДНК-то на мъжете е причина доста от тях да предават в поколението си повредени гени, предразполагащи към съществени болести.

Проучване на екип от университет в Брадфорд, Англия, открива строга връзка сред разновидности в ДНК на сперматозоидите , следени при мъже пушачи, и същите разновидности в ДНК на техните деца.

Според учените множеството ракови болести при индивида се развиват в резултат на генетични малформции. Така тютюнопушенето при мъжете се трансформира в главен рисков фактор за унаследяване на сходни малформации. Особено в случаите, когато мъжът е деен пушач в интервала, когато с партньорката му работят по забременяване на правоприемник.

В хода на проучването си учените употребяват специфични високочувствителни биомаркери, които демонстрират, че повредените гени, унаследени от новородени, са получени

точно от бащата. Филтрирането на резултатите демонстрира, че най-голям риск от предаване на повредени гени в поколението има при мъже, които са дейни пушачи в интервала на забременяване на рожбата им. В тази връзка британските учени вършат едно доста потребно конкретизиране.

Свързани публикации.. До каква възраст мъжът може да стане татко на крепко бебе? 0 Най-важните витамини за мъжката плодовитост 0 4 основни микроелемента за мъжката плодовитост 0

Зрелите и здрави сперматозоиди се образуват вследствие на нескончаем развой на сперматогенеза, протичащ

на процедура непрестанно след половото съзряване на мъжа. Формирането на група жизнеспособни сперматозоиди става за интервал от към 3 месеца.

Това изисква всеки мъж, който със своята половинка планува увеличение на фамилията, да се въздържа от тютюнопушене за интервал от най-малко 3 месеца авансово . Това ще понижи риска от поява и предаване в поколението на рискови разновидности в ДНК, предизвикани от токсините в цигарения пушек.

В умозаключение учените, провели изследването, консатитрат какъв брой значимо е да се увеличи информираността за рисковете от тютюнопушенето освен при бременни, само че и при мъже, и най-много в интервала, предшестващ сдобиването с правоприемник.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР